Follow us

Ὁδυσσεύς, ὁ πολυμήχανος ἥρως | Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής για παιδιά δημοτικού

Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών με όπλο την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση

Αγωγη3

Η Ελληνική Αγωγή συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά των ζωντανών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αρχαίων Ελληνικών. Αυτή τη φορά, τα παιδιά επέλεξαν μέσω ψηφοφορίας, να ταξιδέψουν μαζί με τον Οδυσσέα από την Τροία, στην Ιθάκη και να ζήσουν μαζί με τον πολύπαθο ήρωα όλες τις περιπέτειές του.

Με την καθοδήγηση των δύο φιλολόγων της Ελληνικής Αγωγής, Σοφία Γούλα και Βίκυ Σακκά, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Αρχαία Ελλάδα και χωρίς να στερηθούν λεπτό την διασκέδαση και την ψυχαγωγία, θα καλλιεργήσουν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο, ανακαλύπτοντας μόνα τους την μάθηση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στις 18:00.

Εκπαιδευτικοί στόχοι

 • Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με παραδοσιακές μορφές παιχνιδιών που έχουν ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα
 • Να ανακαλύψουν κοινά σημεία και διαφορές με τις δραστηριότητες των παιδιών στην αρχαιότητα
 • Να αναπτύξουν την παραγωγή προφορικού λόγου με παιγνιώδη ελεύθερη έκφραση και διατύπωση γνωστών ιστοριών.
 • Να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τις εικαστικές δημιουργίες
 • Να γνωρίσουν αρχαίους ελληνικούς μύθους, εξασκώντας την μνήμη και την παρατηρητικότητά τους οδηγούμενοι στην ανακαλυπτική μάθηση
 • Να ανακαλύψουν την διαχρονική αξία του παιχνιδιού για την παιδική ηλικία και τις παιδαγωγικές αρετές που αυτό μεταδίδει

Ψυχο-συναισθηματικοί στόχοι

 • Να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την συνεργασία συμμετέχοντας σε παιχνίδια και δρώμενα.
 • Μέσω της συνεργατικότητας, να καλλιεργήσουν την αυτενέργεια, την αυτοεκτίμηση και να κατακτήσουν γνώσεις με δημιουργικές συμμετοχικές και βιωματικές διαδικασίες
 • Να αναπτύξουν την υποκριτική ικανότητα μέσα από τα στοιχεία που την συνθέτουν, δηλαδή το λόγο, την κίνηση, το συναίσθημα και την σαφή επικοινωνία.
 • Να πετύχουν ισόρροπη συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη.
 • Να ψυχαγωγηθούν μέσα από ποικίλα παιχνίδια, νιώθοντας χαρά και ευχαρίστηση.

Διδακτικό υλικό

Με πρόσχημα την ιστορία του ομηρικού ήρωα, τα παιδιά θα διδαχθούν την ετυμολογία των βασικών λέξεων και τα βαθύτερα νοήματα των δοκιμασιών που βίωσε, κατάλληλα προσαρμοσμένα για την ηλικία τους.

Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος το αντίστοιχο υλικό για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν πιο αποτελεσματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Παράλληλα με την διδασκαλία, θα είναι ανοικτό το πεδίο του διαλόγου (chat) και ειδικός συντονιστής – εκπαιδευτικός θα απαντά στα παιδιά την ώρα που θα τίθεται το ερώτημα.

Η Ελληνική Αγωγή, πιστή στη δέσμευση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά και ενήλικες από το 1994, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, προσφέροντας στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ίδια ποιότητα και εκτέλεση όπως θα το έβλεπαν στη Σχολή, στην επίσκεψη με το σχολείο τους. Το κόστος είναι συμβολικό, μόνο για τα έξοδα της διδασκαλίας. Οι συμμετοχές είναι αριθμημένες και περιορισμένες για την καλύτερη ποιότητα αποδόσεως του προγράμματος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν.

Διάρκεια προγράμμματος: 60′

Κόστος συμμετοχής: 5€

Μπορείς να πραγματοποιήσεις εγγραφή στο πρόγραμμα εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ