Follow us

10 βήματα για να γίνει η Γενική Καθαριότητα παιχνίδι!

Τα καλύτερα tips για να μην «πελαγώσεις» με τον καθαρισμό του σπιτιού

shutterstock_120175333

Αν η καθαριότητα σημαίνει για εσένα ατελείωτη κούραση και ταλαιπωρία, ενώ στο χώρο σου εξακολουθεί να επικρατεί.. χάος, παρά τις προσπάθειές σου, τότε πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητά σου τους παρακάτω «χρυσούς» κανόνες.

Τα παρακάτω tips θα σε βάλουν σε ένα πρόγραμμα και θα κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού ένα... παιχνιδάκι, όσο λίγο χρόνο και αν έχεις στη διάθεσή σου, καθώς η βασική προϋπόθεση είναι η σωστή οργάνωση και ο κατάλληλος εξοπλισμός!

10 βήματα για να γίνει η Γενική Καθαριότητα παιχνίδι!

Τα προϊόντα Scotch-BriteTM θα σου «λύσουν» τα χέρια με τα εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού που θα αναδείξουν το καθάρισμα και τις υποχρεώσεις σου ως νοικοκυρά σε ό,τι πιο απλό και εύκολο είχες φανταστεί. Ιδού τα 10 σημεία που πρέπει να δώσεις βάση.

Δώσε προτεραιότητα στα παρακάτω σημεία καθαρισμού για το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά:

1.Κουζίνα

-Φρόντισε να μην αφήνεις άπλυτα πιάτα και κατσαρόλες. Κάθε φορά που μαγειρεύεις πλύνε επί τόπου όλες τις συσκευές και τα λερωμένα πιάτα.

-Αν τα σκεύη σου έχουν συσσωρευμένα λίπη από το μαγείρεμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα... τρίβεις με τις ώρες, καθώς το σφουγγάρι EXTREME θα σε βγάλει για ακόμα μια φορά ασπροπρόσωπη. Δυνατό και απορροφητικό, καθαρίζει ακόμα και τα καμένα λίπη χωρίς επίμονο τρίψιμο και μούλιασμα.

Σε κλασικό...

aea%c2%bcuuya-extreme-single

Τα νέα σφουγγάρια ScotchBriteTM, EXTREME, θα κάνουν τη διαδικασία παιχνίδι, μιας και σου εγγυώνται 1,3 φορές γρηγορότερο καθάρισμα και 2 φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με το κλασικό πράσινο σφουγγάρι Scotch-Brite™, βάση εσωτερικών ελέγχων και δοκιμών της 3Μ. Η ιδιότητά τους αυτή βρίσκεται στο πλήρως επικαλυμμένο συρματάκι με λειαντικά σωματίδια που τα καθιστούν εξαιρετικά δυνατά και ιδανικά για σκληρές επιφάνειες.

...αλλά και ΓΙΓΑΣ μέγεθος, ιδανικό για... extreme καταστάσεις!

rfgb

Παράλληλα, τα Προϊόντα Scotch-Brite™ προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών που καλύπτει κάθε ανάγκη σου:

4

Ιδανικό για να μην χαράζει σκεύη και κρύσταλλα

screenshot_1

Σφουγγάρι Nailsaver Γκρι για Σχάρες και το BBQ που είναι έξτρα δυνατό

2

Για όλα τα σκεύη της κουζίνας σου

3

Με αντιβακτηριδιακή προστασία στο σπόγγο που εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηριδίων στο εσωτερικό του

----------------σελίδα 2----------------------

2.Μπάνιο

-Φρόντισε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πλένεις την κουρτίνα αλλά και το χαλάκι του μπάνιου, καθώς εκεί μαζεύονται μικρόβια.

-Καθάρισε διεξοδικά και με σχολαστικότητα ράφια, μπουκάλια και αντικείμενα, αλλά και έπιπλα, και κάνε συχνά ξεκαθάρισμα πετώντας ό,τι έχει λήξει ή τελειώσει..

-Απολύμανε τις επιφάνειες πλένοντας με τα κατάλληλα απολυμαντικά. Τρίψε τις επιφάνειες με ένα σφουγγάρι και άφησε τα προϊόντα καθαρισμού να δράσουν για λίγη ώρα, προτού ξεπλύνεις με νερό.

5

Χρησιμοποίησε το Λευκό – Ροζ σφουγγάρι ScotchBriteTM που είναι κατάλληλο για το μπάνιο καθώς είναι τόσο απαλό που δεν χαράζει πλακάκια και είδη υγιεινής!

3.Σαλόνι

-Ξεσκόνισε τους καναπέδες και σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα απομακρύνοντας τη σκόνη.

-Plus: Μην ξεχνάς να σκουπίζεις αλλά και να σφουγγαρίζεις στις περιοχές πίσω από τα έπιπλα, καθώς αυτές πολλές φορές ξεχνιούνται ή προσπερνούνται. Τα προϊόντα Scotch-BriteTM επεκτάθηκαν και στη φροντίδα πατώματος. Η σφουγγαρίστρα μικροϊνών Scotch-Brite™...

sfoungaristra-mikrinon

Η συγκεκριμένη θα κάνει το καθάρισμα ευκολότερο, μιας και απομακρύνει πολύ περισσότερη σκόνη και βρωμιά. Απορροφά σχεδόν 7 φορές το βάρος της, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί βρεγμένη αλλά ΚΑΙ στεγνή, για να καθαρίσεις και να γυαλίσεις το πάτωμα χωρίς την προσθήκη νερού ή απορρυπαντικού.

...αλλά και η σκούπα Double Action είναι μερικά από τα προϊόντα που θα κάνουν το καθάρισμα παιχνίδι!

rtg

4.Κρεβατοκάμαρα

-Καθάρισε τα χαλάκια του δωματίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βγάλε τα και τίναξέ τα, απομακρύνοντας τη σκόνη, ενώ παράλληλα άφησέ τα για λίγη ώρα σε εξωτερικό χώρο για να αεριστούν.

-Φρόντισε να αλλάζεις συχνά τα σεντόνια σου αλλά και να σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σου, καθώς εκεί συγκεντρώνονται μικρόβια και σκόνη.

5.Διατήρησε τα αντικείμενα του σπιτιού στη θέση τους

Βρες για κάθε αντικείμενο του σπιτιού τη θέση του και φρόντισε να μην το μετακινείς από αυτήν. Όταν τελειώνεις με τη χρήση του φρόντισε να το επιστρέφεις πίσω αμέσως. Έτσι, θα κερδίζεις το χαμένο χρόνο που σπαταλάς κάθε φορά για να βρεις τα «εξαφανισμένα» αντικείμενα, αλλά και θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο από το συμμάζεμα, μιας και σχεδόν τα πάντα θα είναι ήδη στη θέση τους.

6.Μείωσε τη σκόνη που μπαίνει από τους εξωτερικούς χώρους

Όσο δευτερεύον βήμα κι αν σου ακούγεται, βασικό ρόλο παίζει η καθαριότητα του μπαλκονιού σου, καθώς από αυτό μεταφέρονται σκόνες και βρωμιά όταν ανοίγεις τις πόρτες σου. Φρόντισε λοιπόν να το καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κυρίως, προτού ξεκινήσεις να κάνεις καθαριότητες στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Παράλληλα, φρόντισε το χαλάκι της εισόδου να διατηρείται καθαρό και να είναι αρκετά απορροφητικό, έτσι ώστε να μην μεταφέρονται οι βρωμιές που κουβαλάς στα παπούτσια σου, στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

----------σελίδα 3----------------------

7.Φτιάξε το σωστό πρόγραμμα

Φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα ανά εβδομάδα ή ανά μήνα, που θα εναρμονίζεται με τις ώρες που έχεις διαθέσιμες για την καθαριότητα του σπιτιού σου. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να διατηρείς καθαρά όλα τα σημεία του σπιτιού σου και δεν θα «χάνεσαι» όταν φτάνει η στιγμή για καθαριότητα.

8.Μην το αναβάλλεις

Μπορεί η αρχή - ο ορισμός του προγράμματος- να είναι το ήμισυ του παντός, όμως εξίσου σημαντικό είναι και να το ακολουθήσεις τελικά. Αν κάθε φορά αναβάλλεις δουλειές και τις μεταφέρεις για άλλη στιγμή, θα έρθει η μέρα που θα... πελαγώσεις από όλα εκείνα που θα συγκεντρωθούν σταδιακά.

9.Φρόντισε να είσαι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα προϊόντα

Βασική προϋπόθεση για να αναδείξεις την υπόθεση του καθαρισμού του σπιτιού σε... παιχνίδι είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός. Η απουσία των κατάλληλων «εργαλείων» θα σε κάνει να βγεις εκτός προγράμματος και να αφήσεις πολλές από τις δουλειές που έχεις προγραμματίσει πίσω. Ποια είναι τα βασικά αυτά «εργαλεία», εκτός από τα καθαριστικά; Ιδού τι πρέπει να φροντίσεις να έχεις πάντοτε στα ντουλάπια σου:

-Σφουγγάρια

2

-Γάντια κουζίνας

gantia-kouzinas-m

-Γάντια γενικής χρήσης

gantia-genikis-chrisis-l

-Σακούλες απορριμάτων

1

-Καθαριστικά (χλωρίνη, υγρό καθαρισμού, κλπ)

-Ανταλλακτικά σκούπας και σφουγγαρίστρας

sfoungaristres

-Καθαριστικά πανιά/πετσέτες

pani-21
petsetaki

10.Βάλε στο καθημερινό σου πρόγραμμα τα παρακάτω:

-Πλύνε τα πιάτα

-Αρχειοθέτησε λογαριασμούς/ χαρτιά

-Συμμάζεψε τα ρούχα σου

Ακολούθησε τα προϊόντα Scotch-BriteTM στη σελίδα Facebook για συμβουλές και πολλές εκπλήξεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ