Follow us

Woman who dares | Ο μαγικός κόσμος της Lana de Beer Δαυίδ

Mέσα από την συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar - μία από τις σπάνιες που έχει δώσει ως τώρα - αφηγείται για πρώτη φορά την συναρπαστική της ζωή.

bazaar Yannis Bournias ("This Is Not Another Agency")

Με την Μισέλ Ομπάμα να παίρνει συνέντευξη από την Αμάντα Γκόρμαν για το εξώφυλλο του Time υπό τον τίτλο "Μαύρη Αναγέννηση", η Lana de Beer Δαυίδ, της περίφημης Harry David Collection, μπορεί να νιώθει δικαίωση, αφού βρίσκεται στην καρδιά αυτής της Αναγέννησης, πολύ πριν γίνει mainstream. Είναι η storyteller μιας εκ των κορυφαίων συλλογών σύγχρονης αφρικανικής Τέχνης στον κόσμο, με έργα της να παρουσιάζονται στα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, ενώ από το 2018 η Lana de Beer Δαυίδ είναι και μέλος της Επιτροπής Αφρικανικής Τέχνης στην Tate.

Από την Κατερίνα Ι. Ανέστη

Mέσα από την συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar Greece -μια από τις σπάνιες που έχει δώσει ως τώρα- αφηγείται για πρώτη φορά την συναρπαστική της ζωή, που ξεκίνησε από την γέννηση και την παιδική της ηλικία στην άκρη μιας σαβάνας στη Νότιο Αφρική, την οδήγησε στην Ελλάδα και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ανοίγει το σπίτι της που είναι διάσπαρτο με σημαντικά έργα της Συλλογής και μας εξηγεί τα πάντα για την αφρικανική Τέχνη, μια τέχνη πολιτική που απηχεί όλες τις φωνές του Black Lives Matter. Ο ρατσισμός, ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών, οι διακρίσεις, δεν είναι απλώς ιστορίες, αλλά φαινόμενα που έχει βιώσει στη Νότιο Αφρική και τις ΗΠΑ. Πολύ πριν γίνουν mainstream.

Διάβασε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ