Follow us

Γυναίκες που μας εμπνέουν: Το "Δείπνο Αγάπης" της Μαριάννας Πέππα

Για τη Μαριάννα οι άστεγοι δεν ήταν ποτέ "αόρατοι". Με τη δράση της "Δείπνο Αγάπης" συνέβαλε ώστε οι άστεγοι να γίνουν "ορατοί" για περισσότερους από εμάς.

food iStock

Το "Δείπνο Αγάπης” ξεκίνησε ως προσωπική ανάγκη. Απότοκο της οικονομικής κρίσης, άνθρωποι σε παγκάκια, πεζοδρόμια, κούτες και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας ήταν μια πραγματικότητα που με μούδιαζε.

Το να μένω άπραγη και να "προσπερνώ” το κουβαλούσα σαν φορτίο. Ήταν μια αλήθεια που η ψυχή μου δε μου επέτρεπε να "συνηθίσει” το βλέμμα μου. Αυτή ήταν η αρχή... Πρόκειται για μια ιδιωτική και αυτοχρηματοδοτούμενη πρωτοβουλία, με σκοπό τη διανομή έτοιμου φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ τα μέλη της ομάδας συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα που είτε προσφέρουμε οι ίδιοι είτε λαμβάνουμε υπό μορφή δωρεάς από εταιρείες, και τα διανέμουμε σε αστέγους στον ευρύτερο χώρο του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Οι ιδιαίτερες "βόλτες” μας πραγματοποιούνται επισκεπτόμενοι τον καθένα άστεγο χωριστά, στο "σημείο” του, σε σημεία ήδη χαρτογραφημένα. Κι αν όσα διανέμουμε σταθερά περιλαμβάνουν έτοιμο φαγητό, νερό, γλυκό, φρούτο, χυμό ή τσάι, το σημαντικότερο κομμάτι που προσφέρουμε είναι η ανθρώπινη επαφή, που τόσο έχουν στερηθεί οι άνθρωποι αυτοί. Όταν κάποιος έχει χάσει τα πάντα, ακόμα και μια ζεστή "καλησπέρα”, το ουσιαστικό ανθρώπινο ενδιαφέρον μπορεί να κάνει τη διαφορά… Το να αισθανθούν πως δεν είναι μόνοι έχει τη μεγαλύτερη αξία".

Δες περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ