Follow us

Άννα Ντουντουνάκη: Η απόφοιτος Νομικής που θα γράψει τη δική της ιστορία στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάντα μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα φωτεινά πρότυπα όπως είναι οι πρωταθλητές μας.

Άννα Ντουντουνάκη Instagram

Πριν από δύο μήνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ. Τώρα, η Άννα Ντουντουνάκη βρίσκεται λίγες ώρες μακριά από τον πρώτο της αγώνα στην Ολυμπιάδα του Τόκιο - τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το Ρίο - και εμείς μιλάμε μαζί της για να γνωρίσουμε καλύτερα την 25χρονη πρωταθλήτρια από την Κρήτη με το πτυχίο στη Νομική και τη μεγάλη ευγένεια που αποπνέει.

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1995 και ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική κολύμβηση από την ηλικία πέντε ετών έως και την τρίτη Γυμνασίου. Η μετάβασή της από το γυμνάσιο στο λύκειο αποτέλεσε και μία ακόμα μεταβατική περίοδο για την ίδια, αφού μεταπήδησε από την καλλιτεχνική κολύμβηση στην κλασική. Τα χρόνια πέρασαν, και πλέον έχοντας κατακτήσει μεγάλες νίκες στην κλασική κολύμβηση, αλλά και έχοντας το πτυχίο της στη Νομική, είναι πανέτοιμη για τη διεκδίκηση ενός ακόμα μεταλλίου σε μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Πρόσφατα έγραψες ιστορία στη Βουδαπέστη και έγινες η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πώς νιώθεις γι αυτή την τεράστια κατάκτησή σου;

Ήταν σίγουρα μια από τις πιο δυνατές στιγμές που εχω ζήσει. Ήθελα πολύ ένα μετάλλιο και πίστευα ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου, γιατι είχα δουλέψει παρα πολυ γι'αυτο ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια. Δε φανταζόμουν όμως ότι αυτό θα είναι χρυσό και νομίζω ένιωσα τεράστια δικαίωση για τον κόπο και την προσπάθεια που ειχα καταβάλει. Νομίζω οι φωτογραφίες μου από τον τερματισμό τα λένε όλα. Το γεγονός δε ότι όλο αυτό θα μείνει στην ιστορία, καθώς είμαι η πρώτη Ελληνίδα που το καταφέρνει, το κανει ακόμα πιο όμορφο.

Δες περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ