Follow us

"Πηγές Κωστηλάτας" | Το φυσικό μεταλλικό νερό που θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι ακριβώς δίπλα στην πηγή του

Ποιότητα, γεύση, φρεσκάδα: Όσα πρέπει να έχει το πολυτιμότερο για τον οργανισμό αγαθό.

MissBloom TEAM
Πηγές Κωστηλάτας

Ιδρυθείσα το 2007, η εταιρεία Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε. έχει ως αποκλειστική της δραστηριότητα την εμφιάλωση και διάθεση φυσικού μεταλλικού νερού, την οποία και άρχισε 10 χρόνια πριν, το 2011.

Εκεί που αρχίζουν όλα

Το φυσικό μεταλλικό νερό "Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο" αναβλύζει σε ένα παρθένο και ανεπηρέαστο από ανθρώπινες παρεμβάσεις ορεινό τοπίο, υψομέτρου 1450μ. Εκεί πραγματοποιείται και η επιτόπια εμφιάλωσή του.

Στόχος της εταιρείας

Αυτό στο οποίο στοχεύει η εταιρεία δεν είναι τίποτα λιγότερο από την προσφορά ενός προϊόντος που αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία νερά της Ευρώπης. Γι' αυτό και οι Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε. εφαρμόζουν τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια εμφιάλωσης και διανομής του φυσικού μεταλλικού νερού.

"Πηγές Κωστηλάτας" | Το φυσικό μεταλλικό νερό που θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι ακριβώς δίπλα στην πηγή του

Το όραμά της εταιρείας Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε

Όραμα της εταιρείας δεν είναι άλλο από το να προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο την ευκαιρία στους καταναλωτές, να δοκιμάσουν ένα νερό που δεν θυμίζει τα υπόλοιπα που έχουν γευτεί μέχρι τώρα: Ένα νερό ασύγκριτο σε ποιότητα και γεύση, με απαράμιλλη φρεσκάδα. Πρόκειται για μια πρόκληση στην οποία καλείται σε καθημερινή βάση να ανταπροκριθεί, προκειμένου να νιώθει ο καταναλωτής ότι απολαμβάνει αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό στο αποκορύφωμα της ποιότητάς του.

Πηγές Κωστηλάτας

Όπως είπαμε, το φυσικό μεταλλικό νερό "Πηγές Κωστηλάτας" αναβλύζει σε υψόμετρο 1450m σε ένα παρθένο τοπίο, όπου γίνεται η επιτόπια εμφιάλωσή του. Πρόκειται για πηγή που ανακάλυψε η εταιρεία προκειμένου να προσφέρει ένα προϊόν με αξεπέραστη φρεσκάδα που δίνει αμέσως την αίσθηση στον καταναλωτή ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πηγή του.

Που βρίσκονται οι πηγές Κωστηλάτας

Σε ένα από τα επιβλητικότερα ορεινά συμπλέγματα των Αθαμανικών Ορέων, βρίσκοντες οι πηγές από τις οποίες αναβλύζει το φυσικό μεταλλικό νερό "Κωστηλάτα”. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν περισσότερες από 300 πηγές νερού, ενώ χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο άγριες κορυφογραμμές της Πίνδου. Εκεί ξεκινά το ταξίδι του για να φτάσει στον καταναλωτή όσο πιο φρέσκο γίνεται.

Λίγα λόγια για αυτό το ταξίδι

Κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού "Κωστηλάτα” ξεκινά ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής από τις κορυφές των Αθαμανικών Ορέων. Η πορεία του συνεχίζεται υπογείως: Διέρχεται μέσα από τα βραχώδη φίλτρα της φύσης και αναβλύζει στην πηγή του για να ολοκληρωθεί η εμφιάλωσή του σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής.

Έτσι, διασφαλίζεται η σταθερότητα της ποιότητάς του και το νερό παραμένει

  • καθαρό
  • φυσικό
  • ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση
  • προστατευμένο από ένα φρούριο γεωλογικών στρωμάτων που ενισχύονται από τους πάγους του χειμώνα.

....με άλλα λόγια ένα "ακατέργαστο διαμάντι", διαθέσιμο για καθημερινή κατανάλωση.

Πώς γνωρίζουμε ότι είναι 100% προστατευμένο από κάθε κίνδυνο μόλυνσης;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό που εύλογα θα μπορούσε να προκύψει σε οποιονδήποτε καταναλωτή, βρίσκεται σε δύο παράγοντες: Στην αποκλειστικά υπόγεια προέλευσή του και στην απαγόρευση κάθε ρυπογόνας δραστηριότητας στην περιοχή της πηγής.

Πηγές Κωστηλάτας

Ας μιλήσουμε για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά

Το νερό αποκτά την ιδανική χημική ισορροπία σε μέταλλα και pH με αργό και σίγουρο τρόπο, μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία απολύμανσης ή χημικής κατεργασίας.

Ποιοι μπορούν να το καταναλώσουν

Το φυσικό μεταλλικό νερό "Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο" είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν μια χαμηλή σε νάτριο δίαιτα, αλλά και για όσους πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις, χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά του σε νάτριο (Na+: 1,1 mg/l) και μαγνήσιο (Mg++: 2,0 mg/l).

Ακόμη, το μαγνήσιο:

  • Βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς
  • Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των μυών και των νευρών
  • Έχει καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες

Επιπλέον, είναι πλούσιας περιεκτικότητας σε ασβέστιο (Ca+: 36,7 mg/l) που προέρχεται από τα πετρώματα (ασβεστόλιθος, δολομίτης) μέσω των οποίων διέρχεται το νερό. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, ενώ το ασβέστι καθίσταται απαραίτητο και για την καλή λειτουργία των μυών.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ότι έχει μια εξαιρετικά χαμηλή ολική σκληρότητα (CaCo3-: 94,6mg/l). Έτσι, ο καταναλωτής μπορεί να απολαμβάνει ένα ασύγκριτα εύγευστο, απαλό και ελαφρύ νερό.

Πώς διασφαλίζεται η ποιότητά του

Η ποιότητα του νερού είναι εξασφαλισμένη χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό που καθημερινά λαμβάνει δείγματά του και πραγματοποιεί αναλύσεις, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο εντός του εργοστασίου.

Η τέλεια μικροβιολογική σύνθεση και οι επίσημες χημικές αναλύσεις μάλιστα, πιστοποιούν τη χαμηλή περιεκτικότητα του νερού σε νιτρικά και διαλυμένα άλατα, καθώς και την απίστευτα χαμηλή ολική του σκληρότητα.

Με τον τρόπο αυτό, κατατάσσεται σε ένα από τα πιο ολιγομεταλλικά νερά στην Ευρώπη.

Βραβεύσεις και διακρίσεις

Στο φυσικό μεταλλικό νερό "Πηγές Κωστηλάτας" απονεμήθηκε η κορυφαία διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi - International Taste & Quality Institute), για έβδομη συνεχόμενη μάλιστα χρονιά.

H νέα διάκριση με το Diamond Taste Award 2021, που απονέμεται σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 7 φορές σε μια περίοδο 10 ετών, το κατατάσσει στα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε διεθνές επίπεδο.

Να αναφέρουμε ότι την κριτική επιτροπή του Taste Institute απαρτίζουν καταξιωμένοι σεφ και σομελιέ, ενώ χάρη στην αυστηρών κριτηρίων μεθοδολογία γευσιγνωσίας που εφαρμόζεται, το Superior Taste Award έχει αναδειχθεί στην πιο γνωστή ανεξάρτητη πιστοποίηση σε όλο τον κόσμο, με πλήρη έμφαση στη γεύση.

Οι βραβεύσεις δεν σταματούν εδώ για το φυσικό μεταλλικό νερό "Πηγές Κωστηλάτας", καθώς διακρίθηκε και από την MONDE SELECTION για το 2020 με το "ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ