Follow us

Editorial | Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να ρωτάμε τις γυναίκες γιατι δεν έκαναν παιδιά (και όλες οι λάθος ερωτήσεις προς την Ελένη Καρακάση)

Η ηθοποιός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της εκπομπής "Mega Καλημέρα" χωρίς κανένα πρόβλημα, το οποίο όμως αποκτήσαμε εμείς παρακολουθώντας τη συνέντευξη.

Η Ελένη Καρακάση είναι μία γυναίκα με πολλά ταλέντα, γεγονός που έχει αποδείξει μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές δουλειές αλλά και στο θεατρικό σανίδι. Είτε ερμηνεύοντας την κ. Ρίζω στις "Άγριες Μέλισσες", είτε όταν πιάνει στα χέρια της το μικρόφωνο, αφήνοντας τους πάντες άφωνους, ή όταν ανεβαίνει στη σκηνή για να υποδυθεί δραματικούς ή κωμικούς ρόλους, η καλλιτέχνιδα φαίνεται πως έχει τη στόφα ενός παλιού ηθοποιού. Και όμως εκείνο που ήθελε να μάθει πρωινή ενημερωτική εκπομπή ήταν το γιατί δεν ήρθε στη ζωή της ένα παιδί.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος για την Τζένη Καζάκου: "Είναι άδικο να τη συγκρίνουν με την γιαγιά της"

Αν και η συνέντευξη που παραχώρησε η ηθοποιός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με την Ελένη Καρακάση να δίνει πληροφορίες για την καινούρια παράσταση "Κάποτε στον Βόσπορο", στην οποία θα συμμετέχει και που κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου, αλλά και για την πορεία της στον χώρο της υποκριτικής, εν τέλει κατέληξε στο να απαντά γιατί δεν έκανε παιδί και πόσο ετών είναι.

Το να είσαι γυναίκα ηθοποιός το 2021

Φυσικά, η ερώτηση - που ανέκαθεν πουλούσε - αν θα έκανε αισθητικές επεμβάσεις ήταν η επόμενη, με την Ελένη Καρακάση να χρησιμοποιεί το χιούμορ της, αλλά και να απαντά συγχρόνως με ειλικρίνεια στην ερώτηση που τής τέθηκε. Χωρίς να είναι πλέον ζήτημα ταμπού η ηλικία, αφού κάθε γυναίκα στο σήμερα έχει καταφέρει να κατακτήσει το να μην κρύβει το συγκεκριμένο νούμερο, παρά περισσότερο να το φορά πάνω της ως παράσημο, το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε ως ερώτηση ήταν κάπως άβολο και τελείως παλιακό.

Εξάλλου, με μία γρήγορη αναζήτηση στη μηχανή του Google, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει την ηλικία της ηθοποιού, αφού όπως υπογράμμισε και η ίδια την έχει πει επανειλημμένως. Όσο για την ηλικία του συζύγου της, ο οποίος είναι 3 χρόνια μικρότερός της, το σχόλιο στο αν η ίδια είχε αναρωτηθεί ποτέ "αν περνάει ακόμα η μπογιά της σε μικρότερους" στα αυτιά μας ακούστηκε προσβλητικό. Όχι, ότι τα 3 χρόνια θεωρούνται χάσμα, αλλά και 15 χρόνια διαφορά να είχαν, φαίνεται αδιανόητο πως αυτή η συζήτηση έγινε στην τηλεόραση ή γενικότερα εξακολουθεί να συμβαίνει εντός και εκτός τηλεοπτικής οθόνης.

Άραγε, όλες αυτές οι ερωτήσεις θα γίνονταν σε κάποιον συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος θα εμφανιζόταν στην εκπομπή για να προωθήσει τη δουλειά του; Θα τον ρωτούσαν αν λέει δημόσια την ηλικία του και αν θα παρέμβαινε στην εξωτερική του εικόνα για να σταματήσει τον χρόνο; Και πιστέψτε μας πως υπάρχουν πολλοί άνδρες καλλιτέχνες που περιποιούνται την εμφάνισή τους, με τον ίδιο τρόπο που αρκετές γυναίκες το κάνουν (και ίσως δεν θα είχαν πρόβλημα να το πουν κιόλας). Και όμως τέτοιες ερωτήσεις σε έναν άνδρα θα θεωρούνταν άκυρες, τη στιγμή που μία διάσημη γυναίκα "λιθοβολείται" με αυτές απαρχής κόσμου.

Κεφάλαιο Παιδί

Πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν αναφερθεί στο ζήτημα, διάσημες και μη, δηλώνοντας πως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να ρωτάται το γιατί δεν έκανες παιδί ή το αν στο μέλλον προβλέπεται να γίνει κάποια προσθήκη στην οικογένεια. Άραγε έχει αναρωτηθεί κάποιος από αυτούς που θέτουν αυτές τις ερωτήσεις, αν μπορεί βιολογικά να συμβεί, αν η ερώτηση αυτή αποτελεί αγκάθι, το αν δεν ήθελε ποτέ να αποκτήσει παιδί και ντρέπεται να απαντήσει πως ποτέ δεν είχε αυτή την επιθυμία. Παρ'όλ'αυτά, ακόμα κι αν για την Ελένη Καρακάση ήταν - δεν ήταν ένα δύσκολο θέμα, απάντησε ξανά με ευγένεια και ειλικρίνεια, χωρίς πραγματικά να οφείλει καμία εξήγηση, από τη στιγμή που πρόκειται για μία δική της προσωπική υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλο.

Πότε λοιπόν θα σταματήσουμε να ρωτάμε τις γυναίκες τις ίδιες στερεοτυπικές ερωτήσεις που πραγματικά έχουν βαρεθεί να απαντούν, ειδικότερα εκείνες που βρίσκονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και κατά καιρούς υποβάλλονται λόγω δουλειάς σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις. Αλλά και πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι γυναίκες να δέχονται απλά με ευγένεια τις συγκεκριμένες ερωτήσεις, στις οποίες ένας άντρας θα αρνιόταν κατηγορηματικά να απαντήσει και μπορεί μάλιστα να αποχωρούσε την ίδια στιγμή από τη συνέντευξη.

Δες το απόσπασμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ