Καφέ ή τσάι; Όποιο κι αν προτιμάς, δες πώς σου κάνει καλό

Μικρότερος ο κίνδυνος εγκεφαλικού και άνοιας για όσους πίνουν συχνά καφέ και τσάι, σύμφωνα με κινεζική μελέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Η τακτική κατανάλωση καφέ ή τσαγιού φαίνεται να σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο γενικά για εγκεφαλικό και άνοια, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα. Επίσης, ειδικότερα, η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με μικρότερη πιθανότητα άνοιας μετά από εγκεφαλικό.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια ευθύνονται περίπου για το 10% των θανάτων παγκοσμίως. Μερικές φορές συμπτώματα άνοιας εκδηλώνονται για πρώτη φορά μετά από ένα εγκεφαλικό, αν και υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες άνοιας (με συχνότερη τη νόσο Αλτσχάιμερ).

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr