Follow us

Editorial | And Just Like That, όλα άλλαξαν

Δύο debate για το sequel του Sex And The City

Sex and the city Instagram

1. Μεγάλος ξαφνικός θάνατος

Ένα τεράστιο "γιατί” πλανάται στο twitter και σε άλλα κοινωνικά μέσα από την ημέρα προβολής του And Just Like That. Κανένα spoiler και καμία εικασία δεν περιελάμβανε μια τόσο αναπάντεχη απώλεια, ένα βαρύ πένθος για την Carrie από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. To οποίο επεισόδιο τελειώνει με τη φράση:

"And just like that, Big dies". Κεραυνός εν αιθρία. Κυριολεκτικά, εν αιθρία. Στο υπόλοιπο επεισόδιο, έχουμε προλάβει να θαυμάσουμε το ζευγάρι σε στιγμιότυπα που μαρτυρούν μια πολύ "αίθρια" και κατασταλαγμένη φάση υπαρκτού έρωτα. Το σοκ μεγάλο. Για τους θεατές, τα media, τους κριτικούς. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, όσο η υφήλιος προβληματίζεται σχετικά με το θλιβερό γεγονός, οι διαστάσεις που παίρνει το ζήτημα είναι συχνά κωμικοτραγικές, αν σκεφθεί κανείς ότι μαζί με τα πρώτα social media σχόλια ήρθε και η ανακοίνωση της Peloton, της μάρκας του ποδήλατου στο οποίο γυμναζόταν ο Big λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, η οποία προηγήθηκε ακόμα και της εξήγησης που έδωσαν οι παραγωγοί της σειράς. Η Peloton έκανε το ανακοινωθέν της και ένιψε τας χείρας της. "Ο Big ζούσε έκλυτο βίο, τον έφαγαν τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια και να μην πάει το μυαλό μας αλλού"! Αυτό είπε, λίγο πολύ. Δύο ημέρες μετά, το marketing της Peloton αποδεικνύει τα υπέροχα αντανακλαστικά του και λανσάρει διαφημιστικό -παρωδία με ολοζώντανο τον Mr.Βig να πρωταγωνιστεί εκφέροντας ατάκες όπως "Το new beginnings” και "I feel great”.

Όλα αυτά όσο οι fans παγκοσμίως εξακολουθούν να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να αναλύσουν το plot twist. Γιατί να έγινε λοιπόν;

Loading...

Όσον αφορά την εξέλιξη του δράματος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα σαφές και αδιαπραγμάτευτο closure, κάτι που θα κάνει την Carrie να βαδίσει, από εδώ και πέρα, απερίσπαστη προς ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη ζωή της και στις προσωπικές της σχέσεις. (Αν, ωστόσο, φάγαμε ήδη 2 επεισόδια από τα 10 της σειράς να τον κλαίμε, και αν φανταστούμε ότι ο θρήνος δεν αναμένεται να διακοπεί άμεσα και πως να; άλλωστε - δεν ξέρω τι περιθώρια θα υπάρξουν για νέo love story).

Άλλη εξήγηση μπορεί να είναι ότι ο Chris Noth "was just not that into it!” To είχε κάνει ξεκάθαρο, άλλωστε και σε πολλές συνεντεύξεις του. Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να βρεθεί το δραματουργικό τρικ για να εξοστρακιστεί πειστικά ο Big και να προχωρήσει η πλοκή. Κι έτσι ανέλαβε ο από μηχανής Θεός – Peloton.

Τέλος ακόμα μία ερμηνεία είναι ότι με αυτόν τον τρόπο (εύκολο και κάπως "cheap" θα λέγαμε) οι παραγωγοί κατάφεραν να προσελκύσουν ένα τσουνάμι δημοσιότητας αμέσως μετά την προβολή των πρώτων επεισοδίων. Είναι ή δεν είναι αυτό μια ανατροπή σεναρίου που αναμφίβολα θα γινόταν αντικείμενο συζήτησης;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η γνώμη μου είναι ότι μια εμβληματικά "feel good" σειρά φάνηκε να μεταλλάσσεται σε μελό ιστορία, χωρίς να το θέλουμε κανείς από τους φαν της.

2. Το 50+ manifesto

Το ageing των πρωταγωνιστριών, μιας σειράς ταυτισμένης μέχρι τώρα με το sex και τη νεότητα, είναι φυσικό να είναι στο επίκεντρο. Είναι σαφές ότι το σενάριο θέλει να τοποθετηθεί υπέρ της αειθαλούς ομορφιάς αλλά θεωρώ ότι το κάνει αμήχανα όταν στα πρώτα λεπτά ακούμε ένα λογύδριο της Miranda υπέρ των γκρίζων μαλλιών (μια σούπερ τάση στις 50+ γυναίκες τελευταία, την οποία ακολουθεί και η ίδια η Sarah Jessica Parker). Ναι, είναι πολύ σωστό να προωθηθεί ένα no - filter πρότυπο ομορφιάς. Μόνο που, αντί για αυτοπεποίθηση, αυτό το ξέσπασμα εκπέμπει μόνο υπερπροσπάθεια και ανασφάλεια.

Loading...

Και δυστυχώς, στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι η μόνη προχωρημένη άποψη που έχουν. Aπό τη μία λοιπόν, χρειάζεται να αποδειχθεί γρήγορα και άμεσα ότι οι 3 φίλες μας έχουν προσγειωθεί ομαλότατα στην μετά "Black Lives Matter" εποχή, σε μια εποχή που επίσης πασχίζει να απελευθερωθεί από κάθε στερεότυπο και να στηρίξει την αποδοχή. Το σενάριο έχει προβλέψει νέους (έγχρωμους και LGTBQ) χαρακτήρες ώστε να είναι απόλυτα συντονισμένο με την επίκαιρη έννοια της συμπερίληψης. Από την άλλη οι πρωταγωνίστριες ηχούν συχνά παρωχημένες κάνοντας αστεία για τα ακατανόητα σε αυτές instagram και podcasts ή γίνονται περίγελος προσπαθώντας υπερβολικά να μην δείξουν εκτός τόπου και χρόνου. Έλεος, πενηντάρες στη Νέα Υόρκη είναι, δεν κατέβηκαν από τα βουνά... Για να μην πω αυτό που είναι στο μυαλό όλων, ότι δείχνουν πιο μεγάλες από ότι είναι, κάτι που σχολίασε και η Patricia Field, η θρυλική ενδυματολόγος του SATC.

Κρίμα αλλά ένα manifesto για τα άβαφα γκρίζα μαλλιά δεν αρκεί για να θέλουμε να μοιάσουμε στα κορίτσια από το Manhattan όπως θέλαμε παλιά, τα οποία and just like that, από "cool” έγιναν "old school"... Δεν μένει παρά να περιμένουμε την συνέχεια - που ίσως να τα ανατρέψει όλα αυτά - επί της οθόνης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ