Διακόσμηση σαλονιού | Πώς θα ανανεώσεις τον χώρο σου με έξυπνες και οικονομικές λύσεις

Το φθηνό δεν είναι απαραίτητα μη ποιοτικό, αρκεί να κάνεις τη σωστή έρευνα αγοράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΗΛΙΑΔΗ

Όταν σκέφτεσαι τη διαδικασία της ανανέωσης του σαλονιού σου, συνήθως το μυαλό σου την ίδια στιγμή τρέχει να κάνει τρελούς υπολογισμούς, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να σε πείθει να μην επιχειρήσεις τελικά τίποτα. Αυτό, όμως, που σου διαφεύγει είναι πως ανανέωση δεν σημαίνει απαραίτητα ανακαίνιση. Μπορείς με έξυπνους και κυρίως οικονομικούς τρόπους να αλλάξεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου, κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές που θα κάνουν όμως τη διαφορά. Παίρνοντας έμπνευση από τα "σαλόνια του Instagram", βρήκαμε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που θα φέρουν νέο αέρα στο καθιστικό σου.

Τραπεζάκι σαλονιού

Αν θες να κάνεις μία αλλαγή, που δεν θα την έλεγες μεγάλη, αλλά ούτε και ασήμαντη, ένα νέο τραπεζάκι σαλονιού θα ήταν η ιδανική λύση στην περίπτωσή σου. Θυμήσου πως το τραπεζάκι του σαλονιού οφείλει να είναι προσβάσιμο από όλες τις μεριές του καναπέ, αλλά να μην πιάνει υπερβολικό χώρο. Αν ψάχνεις κάτι σαν το τραπεζάκι της φωτογραφίας, πάτησε εδώ.

Χαλί

Ο πιο εύκολος - και χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία - τρόπος να δώσεις έναν νέο αέρα στη διακόσμησή σου και στο ύφος του σαλονιού σου, είναι με ένα καινούριο χαλί που θα κάνει τη διαφορά. Αν λατρεύεις τα γραμμικά σχέδια στο χαλί σου, πάτησε εδώ για να το κάνεις δικό σου.

Πουφ ή σκαμπό

Για να μην περάσεις στη μεγάλη αγορά ενός καναπέ ή μίας πολυθρόνας, η επιλογή του σκαμπό ή ενός πουφ είναι μία έξυπνη εναλλακτική. Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις μία τέτοια προσθήκη στο σαλόνι σου, πάτησε εδώ.

Φωτιστικό οροφής

Ίσως να μην μπορείς να το φανταστείς, αν δεν το δεις στην πράξη, όμως σε διαβεβαιώνουμε πως ένας χωρός έχει τη δυνατότητα να αλλάξει αρκετά, με την προσθήκη ενός νέου φωτιστικού οροφής. Πάτησε εδώ για να πάρεις μία γεύση.

Μαξιλάρια καναπέ

Αν, όπως είπαμε, η αλλαγή ενός καναπέ αυτή την περίοδο μοιάζει να είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ, μπορείς να δώσεις έναν νέο αέρα στον ήδη υπάρχοντα, με την προσθήκη νέων μαξιλαριών. Δες εδώ και εδώ και κάνε τη σωστή επιλογή.

Διακοσμητικά

Με μικρές πινελιές που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο σου, θα έχεις τη δυνατότητα να μεταβάλλεις το σαλόνι σου και να το κάνεις ακόμα πιο σοφιστικέ. Για παράδειγμα, μπορείς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού σου με αρωματικά κεριά ή με coffee table books της αρεσκείας σου. Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τον χώρο σου με κεριά μπορείς να πατήσεις εδώ και εδώ, ενώ για τα βιβλία δες εδώ.

Καθρέφτης

Σ'αρέσει το μοντέρνο αλλά παράλληλα και το πιο κλασικό ύφος, σε σημείο που ακροβατείς ανάμεσα στα δύο στιλ; Ένας καθρέφτης, που αποτελεί ιδιαίτερα πρακτικός για την καθημερινότητά σου, ενώ την ίδια στιγμή είναι ένα κομμάτι καλού φενγκ σούι, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Δες για παράδειγμα εδώ.