Follow us

Υπόθεση Πάτρας | Ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα "σπάει" για πρώτη φορά τη σιωπή του

"Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου".

MissBloom TEAM
Γονείς Πάτρα

Σε καθημερινή βάση έρχονται πια νέες εξελίξεις στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Πάτρας. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις τρεις αδερφές, Τζωρτζίνα, Ίριδα και Μαλένα, που πέθαναν μέσα σε τρία μόλις χρόνια, με πολλά ερωτηματικά να προκαλούνται γύρω από τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου τους.

Ενώ οι δύο γονείς τους, Ρούλα και Μάνος, μίλησαν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στα τέλη Φλεβάρη παραχωρώντας εκεί την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη, τώρα δηλώσεις έκανε και ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή καρδιάς. Το ρεπορτάζ μετέφερε η Γιώτα Κηπουρού στον αέρα του T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου, με τον γιατρό να περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που για 50 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή το άτυχο κορίτσι.

Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί μίας οικογένειας, που έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθαινε. Προσπαθούσαμε 45 με 50 λεπτά τουλάχιστον.

Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες της οι ζωτικές λειτουργίες. Όταν σταματάει η καριδά, σταματάνε τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος.

Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα πορείας δεν μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά φάνηκε το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ