Follow us

Aνεζίνα Σολωμονίδου: Όσα θέλεις να ξέρεις για την Ελληνίδα ερευνήτρια της ΝΑSA

Η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA, Ανεζίνα Σολωμονίδου, μας μιλά για το διάστημα, τα σενάρια μετοίκησης του ανθρώπου, το Διαστημικό Δίκαιο και τη... Μήλο.

MissBloom TEAM
Ανεζίνα Σολωμονίδου Ανεζίνα Σολομωνίδου

O κόσμος των Επιστημών είναι συναρπαστικός, αρκεί να μπορεί κάποιος ή καλύτερα... κάποια να σου εξηγήσει. Η μεταδοτικότητα είναι αναμφισβήτητα σπουδαίο πλεονέκτημα της Ελληνίδας Ανεζίνας Σολωμονίδου, Πλανητικής Γεωλόγου, ερευνήτριας και συνεργάτιδας της NASA, του ESA (European Space Agency) και του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.

Με καταγωγή από τη Μήλο, η Ανεζίνα μεγάλωσε και πήγε σχολείο στον Κορυδαλλό. Σπούδασε στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και συνέχισε τις σπουδές της στο University College του Λονδίνου (UCL), στον τομέα της Πλανητικής Γεωλογίας. Στο Διδακτορικό της στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επικέντρωσε την έρευνά της στους λεγόμενους "παγωμένους δορυφόρους", ιδίως σε στον "Τιτάνα" και τον "Εγκέλαδο", δορυφόρους του Κρόνου.

Τον Φεβρουάριο του 2014 έγινε δεκτή ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια της NASA, στο Jet Propulsion Laboratory (JPL), ενώ αργότερα εργάστηκε στον Ευρωπαικό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency). Σήμερα μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Caltech και το Jet Propulsion Laboratory της NASA, ενώ προετοιμάζεται για την καινούρια της θέση στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (Hellenic Space Center).

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ