Follow us

Wedding Season | Τα νέα trends που θα δούμε στους γάμους του 2022

Η πιο ευτυχισμένη εποχή της χρονιάς μόλις ξεκίνησε.

MissBloom TEAM
Γάμοι iStock

Αφού η πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια έβαλε ένα μεγάλο στοπ στους γάμους, με αρκετά να είναι τα ζευγάρια που είτε ανέβαλαν τη γαμήλια τελετή που για μήνες σχεδίαζαν ή την τροποίησαν με βάση τις κυβερνητικές συστάσεις και περιορισμούς, φέτος αναμένεται να γίνεται ένα μεγάλο μπαμ. Η γαμήλια σεζόν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και είμαστε σίγουροι πως έχετε ήδη λάβει τις πρώτες προσκλήσεις φίλων ή συγγενών, που πήραν την απόφαση να κάνουν το επόμενο βήμα. Άραγε ποια είναι τα trends που δεν θα σταματήσουμε να βλέπουμε στους γάμους του 2022;

Μεγάλα επίσημα πάρτι

Κατά τη διάρκεια των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί γάμοι πραγματοποιήθηκαν με μειωμένο αριθμό καλεσμένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παρευρισκομένων. Ήταν η περίοδος που είδαμε την τάση προς τους microweddings να λαμβάνει τη θέση του απόλυτου wedding trend, με τους λίγους καλεσμένους να είναι must. Τη φετινή χρονιά θα χρειαστεί να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε, καθώς η νέα σεζόν απαιτεί μεγάλους, ανοιχτούς γάμους που θα αποχαιρετήσουν την εποχή της καταπίεσης. Το casual γαμήλιο λουκ δίνει τη θέση του στα formal parties, με σκοπό τα νέα ζευγάρια να γιορτάσουν μέχρι το επόμενο πρωί με τους αγαπημένους τους, κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήταν εφικτό, με όλη την επισημότητα που αρμόζει σε ένα τέτοιο γεγονός.

Loading...

Microweddings with a twist

Και παρά την τάση προς τα μεγάλα πάρτι και την υπερβολή που θα παρακολουθήσουμε στους φετινούς γάμους, αυτό δεν σημαίνει πως το trend των microweddings μάς χαιρέτησε ανεπιστρεπτί. Αντίθετα, η όλη δυσάρεστη εμπειρία του κορονοϊού έδειξε σε κάποια ζευγάρια πως το "the more, the merrier" τελικά δεν ήταν η απάντηση. Αντίθετα, αποδείχθηκε πως "οι λίγοι και καλοί" καλεσμένοι ανήκουν στον δικό τους γάμο - όνειρο, ξοδεύοντας τα ίδια χρήματα που θα έδιναν για τις ανάγκες μιας μεγάλης δεξίωσης, με τη διαφορά πως θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν το κάτι παραπάνω και μία μοναδική εμπειρία στον κάθε, ξεχωριστό καλεσμένο.

Loading...

Πολύχρωμη διακόσμηση

Όπως παρακολουθήσαμε στις νέες κολεξιόν μεγάλων οίκων μόδας, το χρώμα τη φετινή άνοιξη δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα μας και το ίδιο συμβαίνει και στο πεδίο των γαμήλιων πάρτι. Μην ξεχνάμε πως η πολύχρωμη διακόσμηση και η ζωηράδα των φανταχτερών αποχρώσεων αντικατοπτρίζει το φως και τη χαρά που συνοδεύει τη νέα περίοδο μετά τις καραντίνες της πανδημίας, πράγμα που δεν πρέπει να απουσιάζει από κανέναν γάμο.

Loading...

Sustainability

Τις προηγούμενες δεκαετίες, μιλώντας για τη βιομηχανία του γάμου ερχόμασταν αντιμέτωποι με ένα massive πρόβλημα food waste και άλλων καταστάσεων που επιβαρύναν το περιβάλλον. Πολλά είναι τα νέα ζευγάρια, που εκτός της νέας τους κοινής πορείας, σκοπεύουν να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο ζωής που θα αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για το μέλλον τους (μας). Πιο πράσινες επιλογές, όπως προσκλήσεις από ανακυκλώσιμα υλικά ή ακόμα και online προσκλητήρια, καθόλου χρήση πλαστικού, vegan μενού και πρόσληψη μικρών, τοπικών επαγγελματιών προστίθενται στις νέες πράξεις που προβλέπεται να κάνουν τα μέλλοντα ζευγάρια.

Loading...

Κόντρα στα κλισέ

Πολλά είναι τα ζευγάρια που φέτος θα πουν όχι στην παραδοσιακή τελετή και δεξίωση ενός γαμήλιου γεγονότος, επιθυμώντας να κάνουν τα πράγματα όπως ακριβώς τα έχουν φανταστεί και στα μέτρα τους. Τι κι αν δεν κόψουν την τούρτα, είτε δεν χορέψουν τον πρώτο χορό ή δεν πετάξει η νύφη την ανθοδέσμη, η τάση προς τον μη παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής των γάμων, μοιάζει να είναι απόρροια της κατάστασης που όλοι βιώσαμε, υποχρεωμένοι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Απ΄ό,τι φαίνεται και καλώς εχόντων των πραγμάτων, στους νέους γάμους της χρονιάς οι κανόνες και οι νόρμες δεν έχουν θέση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ