Follow us

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ | Πώς η φροντίδα του εαυτού μας συμβάλλει στην καλή ζωή

Η σημασία της αυτοφροντίδας και οι τρόποι που θα εξασφαλίσουν την προστασία του οργανισμού μας και κατ'επέκταση ένα ευνοϊκό μέλλον.

MissBloom TEAM
φροντίδα οργανισμού

Η πρόσφατη εμπειρία μας από την περίοδο της πανδημίας- που ακόμα διανύουμε- μας θύμισε ένα σημαντικό πράγμα. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ζήσουμε μία καλή και ασφαλή ζωή και να διατηρήσουμε μία καλή υγεία βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Όταν τα τηλεοπτικά σποτ και οι ειδικοί μιλούσαν για ατομική ευθύνη, εξηγούσαν πως το να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ήταν μία δική μας επιλογή.

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ | Πώς η φροντίδα του εαυτού μας συμβάλλει στην καλή ζωή

Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ

Η καμπάνια που προωθεί ο Σύνδεσμος ΕΦΕΧ "Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ", έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να υποδείξει τη σημασία της αυτοφροντίδας, όπως και την ουσία της πρόληψης, παίρνοντας τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μας. Γιατί μαθαίνοντας να φροντίζουμε την υγεία μας καθημερινά, εξοικειωνόμαστε με το πώς να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

ΕΦΕΧ

Και πώς γίνεται αυτό στην πράξη; Πρόληψη και ενημέρωση

Αρχικά, ο καθένας από εμάς οφείλει να ξέρει πως "η υγεία μου είναι μία επιλογή". Μέσα από απλές και καθημερινές επιλογές που κάνουμε μέσα στις 365 ημέρες του χρόνου.

Η σωστή ενημέρωση για παθήσεις που απειλούν την υγεία μας, όπως και για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουμε να λάβουμε, πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα, ώστε να καταφέρουμε να προφυλάξουμε αποτελεσματικά τον ίδιο μας τον εαυτό. Από την άλλη, η έγκαιρη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας εγγυάται τη μείωση του χρόνου ίασης, επιτρέποντάς μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητά πιο γρήγορα.

Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά το να φροντίζουμε την υγεία μας;

  • Mπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας, βιταμίνες και συμπληρώματα που σκοπό έχουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.
  • Kαλή υγεία δεν σημαίνει μόνο η αντιμετώπιση συμπτωμάτων κάποιας ασθένειας ή ο έλεγχος των χαμηλών τιμών στις εξετάσεις μας, αλλά και η δερματολογική φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε στον εαυτό μας, σε περίπτωση που παρατηρήσουμε κάτι παράταιρο στο δέρμα μας.
  • Oτιδήποτε μάς αποσχολεί σχετικά με παθήσεις που έχουν να κάνουν με το αναπνευστικό ή το πεπτικό μας σύστημα, οφείλουμε να το αποσαφηνίσουμε.
  • Mε την έλευση της Άνοιξης, εκτός από τις ιώσεις που κυκλοφορούν ή τις παθήσεις που ενδέχεται να μας συμβαίνουν, προστίθεται ο παραγόντας της εποχικότητας και των ενδεχόμενων αλλεργιών. O φαρμακοποιός έχει την ικανότητα να μας δώσει τη σωστή καθοδήγηση. Αν για παράδειγμα έχουμε πρόβλημα με τα μαλλιά και την εποχική τριχόπτωση, εκείνος μπορεί να μας συστήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή κάποια θεραπεία.
  • Aν η Άνοιξη "ξεσπάσει" στα μάτια μας με τη μορφή της αλλεργίας ή της ξηροφθαλμίας, θα μπορεί να μας προτείνει ένα αποτελεσματικό κολλύριο, θωρακίζοντας από πάνω έως κάτω τον οργανισμό μας.
οργανισμος

Σύμμαχός μας σε αυτό το ταξίδι υγείας, αποτελεί ο φαρμακοποιός μας, ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε, ο οποίος είναι καταρτισμένος να μας συμβουλεύει σε θέματα υγείας, καθοδηγώντας μας να κάνουμε τη σωστότερη επιλογή για τη κατάστασή μας.

εφεχ

Συνεπώς, το Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ στόχο έχει να δώσει σε κάθε άτομο να καταλάβει τη σημασία της εξ’ολοκλήρου φροντίδας του εαυτού μας, είτε αυτό λέγεται καλή υγεία, υγιής οργανισμός, καλή ψυχική υγεία, μέσω της πρόληψης και της άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων, όσο και να υπογραμμίσει την ουσία των εργαλείων που ο εκάστοτε άνθρωπος έχει στα χέρια του.

Info

mefrontizwkala.gr/ | Facebook | Instagram | YouTube

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ