Follow us

"Ουζερί του Λάκη" | Το κρυφό χαρτί της πλ. Βικτωρίας

Σχεδόν 40 χρόνια αραγμένο στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, το στέκι των ψαγμένων θαλασσοφάγων της Αθήνας συνεχίζει να αρμενίζει στα νερά της μαμαδίστικης νοστιμιάς, με σπαρταριστό ιώδιο στη μια βιτρίνα και 140 αποστάγματα στην άλλη.

MissBloom TEAM
σσσδδσ

Χρόνια είχα να πάω σ’ αυτό το κρυφό χαρτί του αθηναϊκού Κέντρου, όμως σ’ αυτό το στέκι των ψαγμένων θαλασσοφάγων της πόλης, που κοντεύει να 40αρίσει αραγμένο στο μαλακό υπογάστριο της πόλης, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει, όσος καιρός κι αν περάσει. Κι αυτό δεν είναι απλώς καλό, είναι ευτύχημα!

Φρέσκο ψάρι προορισμένο για τηγάνι, ψησταριά, ή μερακλίδικα μαγειρευτά είναι η κύρια βάση της αγνής νοστιμιάς του, με θαλασσινούς θησαυρούς όπως το σαλάχι, το γαλέο, τα καλαμάρια και τις σουπιές, ή τις ακόμη ζωηρές καραβιδούλες ευβοϊκού που πετύχαμε ένα βράδυ Πέμπτης, να συμπληρώνουν την πολύχρωμη θαλασσογραφία μια ψαριέρας που, για να την προσεγγίσεις, πρέπει να μανουβράρεις γύρω απ’ τη βιτρίνα με τα αποστάγματα. Περισσότερες από 140 ετικέτες αριθμεί το "Ουζερί του Λάκη", που όλο και διευρύνει τη συλλογή του, έτσι που, ακόμη κι αν πεις ότι θα δοκιμάζεις από μία τη βδομάδα, να χρειαστούνε χρόνια ώσπου να τελειώσεις. Και μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, θα έχεις συνοδεύσει το ούζο και το τσιπουράκι σου με λιχουδιές που ουδεμία σχέση έχουν με την προκάτ κατάσταση που συναντάς σε άλλα πιο μοντέρνα ψαροκαφενεία της πόλης.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ