Follow us

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο; 'Εξυπνα και βιο-λογικά!

Πώς η στροφή στα βιολογικά προϊόντα είναι η λύση για την απόκτηση ενός καλύτερου αύριο.

βιολογικα iStock

Παρακολουθώντας τα τελευταία γεγονότα της επικαιρότητας και βλέποντας προς τα πού οδεύουμε ως ανθρωπότητα, νιώσατε ποτέ το συναίσθημα του "δεν θέλω να ζω σε αυτόν τον κόσμο"; Σε αυτόν τον κόσμο που το μόνο που έχει σημασία είναι το χρήμα, που κυριαρχεί το μίσος και η δυστυχία, που αρκετά άτομα δεν μπορούν να είναι ο εαυτός τους, που η αδιαφορία για το περιβάλλον έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα, που η ασφάλεια μοιάζει να μην είναι μία εξασφαλισμένη επιλογή. Η μόνη λέξη που τριγυρνάει το μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες είναι η αλλαγή. Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή συνηθειών, αλλαγή του εαυτού μας.

Τυχαία μαθαίνοντας για τη νέα καμπάνια του "Βιολογικού Χωριού", "Αλλάζουμε τον κόσμο από τη ρίζα" σκέφτηκα πως ναι, αυτή είναι η καλύτερη αρχή για τη μεταβολή του σήμερα και την απόκτηση ενός καλύτερου αύριο. Τι σημαίνει όμως αυτή η αλλαγή; Όσο κι αν επιθυμούμε να συντελεστεί από τη ρίζα, δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αύριο κιόλας. Χρειάζεται πολλή δουλειά και αρκετή προσπάθεια, βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο; 'Εξυπνα και βιο-λογικά!

Η αρχή για ένα καλύτερο αύριο

Ακόμα, λοιπόν, κι αν η αλλαγή δεν συμβαίνει εν μία νυκτί, μπορεί να ξεκινήσει από απλά και καθημερινά πράγματα που όλοι κάνουμε, από συνήθειες που πρέπει να αποχωριστούμε και από πιο υγιεινές επιλογές που πρέπει να καλωσορίσουμε στη ζωή μας. Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να ξεκινήσει γυμναστική. Δεν πρέπει να χάσω άλλο χρόνο για να το σκεφτώ, πρέπει να ξεκινήσω σήμερα κιόλας. Έλεγα πως θέλω να βάλω στη ζωή μου περισσότερα βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να το κάνω, γιατί με αυτό τον τρόπο φροντίζω το μέλλον του οργανισμού μου. Οφείλω να κάνω υγιεινές επιλογές για μένα και το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας οικολογικά προϊόντα, κάτι για το οποίο ο πλανήτης θα με ευγνωμονεί. Ήδη νιώθω καλύτερα.

περπατημα

Επιλέγω βιολογικά – αλλάζω τρόπο ζωής

Προκειμένου η αλλαγή να γίνει πραγματικότητα και δεδομένου ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε, μεταβάλλεται συνεχώς, εμείς οφείλουμε να έρθουμε σε επαφή με τις "ρίζες" μας και πιο συγκεκριμένα με τη φύση. Ανάμεσα, λοιπόν, στα resolutions που έθεσα στον εαυτό μου, που δεν χρειάζεται να είναι Πρωτοχρονιά για να τα εφαρμόσω, είναι να εντάξω τα βιολογικά προϊόντα στη ζωή μου. Και αυτό διότι επιλέγοντας πιστοποιημένα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, νιώθω πως προσφέρω την καλύτερη φροντίδα στον εαυτό μου και στο περιβάλλον. Ειδικότερα, τα βιολογικά προϊόντα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ σε κανένα στάδιο της παραγωγής και της ανάπτυξης δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα. Με λίγα λόγια τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις με χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων για την καταπολέμηση των εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων, όταν την ίδια στιγμή το βιολογικό κρέας και τα πουλερικά τρέφονται μόνο με βιολογικές τροφές.

βιολογικα

Η επίσκεψη στο "Βιολογικό Χωριό"

Ακολουθώντας τις συμβουλές της καμπάνιας του "Βιολογικού Χωριού", ο δρόμος δεν μπορούσε παρά να με βγάλει σε ένα από τα 23 καταστήματα που υπάρχουν στην Αττική. (Πρόσφατα προστέθηκε ένα ακόμα στην Πάτρα). Τι ήταν αυτό που συνειδητοποίησα περνώντας το κατώφλι του; Δεν μιλάμε για ένα ακόμα κατάστημα τροφίμων, αλλά για μία εμπειρία που πρέπει να τη ζήσεις για να καταλάβεις πως πρόκειται για μία ολόκληρη νοοτροπία. Διατηρώντας μία συγκεκριμένη στάση ζωής που προωθεί τα φυσικά και αγνά προϊόντα, το Βιολογικό Χωριό περιλαμβάνει περισσότερους από 6.500 πιστοποιημένους κωδικούς βιολογικών, vegan, vegetarian και οικολογικών προϊόντων, δίνοντας στον εκάστοτε πελάτη αμέτρητες επιλογές σε βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, xωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, όλα υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας.

Από την πρώτη κιόλας φορά αυτά τα προϊόντα, που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, μπήκαν αβίαστα στο καλάθι μου, παίρνοντας ώθηση από ότι προτίθεμαι να κάνω την αρχή, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μου προς το καλύτερο. Πλέον έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου, νιώθοντας καλά που κάθε μέρα επιλέγω σωστά για τον εαυτό μου. Και όταν δεν έχω τον χρόνο να επισκεφτώ ένα κατάστημα, βρίσκω όλα μου τα αγαπημένα προϊόντα στο e-shop.

Το ήξερες αυτό;

To Βιολογικό Χωριό, είναι το μεγαλύτερο Δίκτυο καταστημάτων βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα - γνωστό και για τις πιο updated επιλογές του στα βιολογικά προϊόντα και προϊόντα ειδικής διατροφής.

Τελικά δεν χρειάζονται αρκετά για την αρχή μιας αλλαγής, μόνο θέληση και μεγάλη συμμετοχή. Όταν ευτυχώς υπάρχουν τέτοια μηνύματα που προωθούν την ιδέα ενός καλύτερου αύριο, ήδη νιώθουμε πως βρισκόμαστε στον δρόμο προς την απόκτηση αυτού.

Προσπάθησε κι εσύ να φέρεις την αλλαγή, με το να επισκεφθείς ένα από τα 23 καταστήματα στην Αττική: Αγ. Παρασκευή, Άλιμος, Αμπελόκηποι, Βούλα, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Γλυφάδα κέντρο, Δροσιά, Ηλιούπολη, Κολωνάκι, Λυκόβρυση, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Σμύρνη, Ομόνοια, Π. Φάληρο, Πειραιάς, Πειραιάς κέντρο, Περιστέρι, Χολαργός, Ψυχικό.

*Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε στο Instagram @biologikoxorio, Facebook Βιολογικό Χωριό ή επισκεφτείτε το site για να ανακαλύψετε την πλήρη γκάμα των προϊόντων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ