Follow us

Guardian | Ο ελληνικός τουρισμός ανακάμπτει - Η απόφαση να ανοίξει νωρίτερα η περίοδος φαίνεται ότι απέδωσε

Η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την αναγέννηση του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα μετά την πανδημία.

MissBloom TEAM
Guardian | Ο ελληνικός τουρισμός ανακάμπτει - Η απόφαση να ανοίξει νωρίτερα η περίοδος φαίνεται ότι απέδωσε iStock

"Οι πλανόδιοι μουσικοί βγήκαν στους δρόμους, τα ξενοδοχεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι γεμάτα, οι καταστηματάρχες χαμογελούν και καλή τύχη αν ψάχνετε για τραπέζι σε αξιοπρεπές εστιατόριο": η βρετανική εφημερίδα Guardian φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την αναγέννηση του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα μετά την πανδημία, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μετά το 2019, όταν η χώρα υποδέχτηκε 33 εκατομμύρια επισκέπτες – αριθμό ρεκόρ – πάνε τόσο καλά τα πράγματα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η ανάκαμψη του τομέα, σε μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, εξέπληξε ακόμη και τους πιο αισιόδοξους, υπενθυμίζοντας ότι η πανδημία και οι συνέπειές της είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα από τα 18,2 δισεκ. ευρώ το 2019 στα 4 δισεκ. το 2020 και στα 10 δισεκ. πέρσι.

Φέτος ωστόσο, παρά την αναπάντεχη σκιά του πολέμου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τομέας ανακάμπτει. Για πρώτη φορά από το 2019 τα κρουαζιερόπλοια δένουν και πάλι στα ελληνικά λιμάνια, απόδειξη, σύμφωνα με στελέχη του τομέα, ότι οι ταξιδιώτες επιθυμούν να αφήσουν την πανδημία πίσω τους. Έχουν αυξηθεί επίσης οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.

Διάβασε τη συνέχεια στο Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ