Follow us

"Σημείο Βρασμού" ή όταν οι κουζίνες και οι άνθρωποί τους καίνε λάδια

Με αφορμή το πολύ καλό αγωνιώδες δράμα "Boiling Point" που παίζεται στους κινηματογράφους, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος διερευνά γιατί δεν βρίσκονται μάγειρες και σερβιτόροι για να δουλέψουν στα εστιατόρια.

MissBloom TEAM
Athinorama

Μια αεικίνητη κάμερα τρυπώνει στην κουζίνα, τη σάλα και την αποθήκη ενός πολύ καλού εστιατορίου και καταγράφει ζωντανά τη δράση, τον πυρετό, τη χαλαρότητα, τις αναποδιές, τις καλές και τις κακές στιγμές μιας βραδιάς που τίποτα δεν προμηνύει το τραγικό τέλος της. Και το κάνει τόσο πειστικά, σ’ ένα υπερκινητικό μονοπλάνο, που σου μεταφέρει σχεδόν αγχωτικά τον καταιγιστικό ρυθμό μιας αστυνομικής περιπέτειας· μόνο που ο ήρωας δεν είναι ο επιθεωρητής Κάλαχαν, ούτε ο ντετέκτιβ Μιλς (Μπραντ Πιτ) στο "Seven", αλλά ο σεφ Άντι Τζοουνς (Στίβεν Γκράχαμ) που θα ζήσει τον εφιάλτη του νόμου του Μέρφι μέσα σε 92 λεπτά στο εστιατόριό του, συμπυκνωμένο σ’ ένα βαρύ πακέτο προσωπικών δυσκολιών και διαδοχικών αναποδιών. Φυσικά και δεν θα σας αποκαλύψω το τέλος, θα σας πω μόνο ότι μια δυσμενής αναφορά του αστίατρου συμπίπτει με την κατάρρευση μιας πελάτισσας από αλλεργία, μια δηλητηριώδης ρεστοκριτικός πυροβολειί με τις παραγγελίες της την κουζίνα, υπερφίαλοι νεόπλουτοι πελάτες προσβάλλουν τους σερβιτόρους, ενώ οι σεφ τσακώνονται άγρια μεταξύ τους, ώστε τελικά στην κουζίνα να μη βράζουν μόνο οι κατσαρόλες.

Την εξέλιξη της δράσης τη ρουφάς, ο προβληματισμός για πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι συμβαίνουν είναι σοβαρός, κι εγώ σας λέω, συμπληρώνοντας τους κριτικούς κινηματογράφου του "α" και τα 3 στα 5 αστέρια τους, μην τη χάσετε, καθώς παίζεται ακόμη. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποιο χαμαιτυπείο, αλλά σ’ ένα μοδάτο εστιατόριο που διεκδικεί δάφνες και βραβεία, και δείχνουν ότι δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στον κόσμο της γαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ