Follow us

Αυτά είναι τα μεγάλα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού

Οι θεατρικές μηχανές που ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν συνεχίζουν ακάθεκτες και το καλοκαίρι. Αυτό προμηνύουν οι περισσότερες από τριάντα παραστάσεις που περιμένουμε να απολαύσουμε στα αρχαία θέατρα, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στα φεστιβάλ των δήμων και της περιφέρειας Αττικής.

MissBloom TEAM
Θέατρα

Οι θεατρικές μηχανές που ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν συνεχίζουν ακάθεκτες και το καλοκαίρι. Αυτό προμηνύουν οι περισσότερες από τριάντα παραστάσεις που περιμένουμε να απολαύσουμε στα αρχαία θέατρα και στις αίθουσες του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο, επιτέλους, βρίσκεται ξανά σε πλήρη ανάπτυξη, στα φεστιβάλ των δήμων και της περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε ανοιχτές σκηνές της πόλης που θα λειτουργήσουν όλο το καλοκαίρι. Με αριστοφανικές και νεοελληνικές κωμωδίες, αρχαία τραγωδία, σύγχρονο ρεπερτόριο, εκλεκτές διεθνείς αφίξεις, επιτυχημένες χειμερινές επαναλήψεις, πειραματικές παραστάσεις, αλλά και προτάσεις για όλους, αυτό το καλοκαίρι θα χορτάσουμε θέατρο!

Δυο σπουδαίοι ανατόμοι των κλασικών

Δύο εργάτες του θεάτρου, που σκύβουν στα κείμενα με διάθεση ανατόμου, περιμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχτούμε στην Αθήνα και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Ίβο βαν Χόβε, ο Βέλγος σκηνοθέτης που δίχασε με την παράσταση "Ηλέκτρα/Ορέστης" (2019), επιστρέφει με την Commedie Française και φέρνει μια δική του ανάγνωση σε κλασική κωμωδία. Η παράστασή του "Ταρτούφος ή Ο υποκριτής" είναι ένα καλοδουλεμένο αστικό δράμα βασισμένο στην απαγορευμένη, πρώτη εκδοχή του μολιερικού "Ταρτούφου" (Πειραιώς 260, 16-18/6). Ο Ολλανδός Γιόχαν Σίμονς είναι ο σκηνοθέτης που ανοίγει τα Επιδαύρια με μια ριζοσπαστική ανάγνωση της "Άλκηστης" του Ευριπίδη όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η μουσική. Με όχημα την ομώνυμη όπερα του Γκλουκ, τοποθετεί τέσσερις τραγουδιστές και ένα εκκλησιαστικό όργανο στη θέση του Χορού (Επίδαυρος, 1-2/7).

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ