Follow us

Editorial | X- Factor: Η Μαρίζα Ρίζου δάκρυσε με μια ερμηνεία (και γιατί δεν είχε τελικά καμία σημασία)

"Βλέπω ένα πλάσμα απίστευτο. Είναι μεγάλο όπλο αυτή η φωνή, αυτή η ψυχή και αυτή η γλύκα. Αυτό είναι γυναίκα".

MissBloom TEAM
Μαρίζα Ρίζου

Να το πούμε εξαρχής προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το X- Factor μας αρέσει πολύ. Προσωπικά, δεν μπορώ εύκολα να παρακολουθήσω άλλα talent shows, κυρίως γιατί βλέπω στημένους και αγχωμένους κριτές που θέλουν να πρωταγωνιστούν εκείνοι, και όχι οι διαγωνιζόμεοι (υπερπαραγωγές στο ντύσιμό τους, μπλαζέ ύφος κλπ).

Εδώ, δεν συμβαίνει αυτό. Οι κριτές υπήρξαν κατά κύριο λόγο πολύ ευγενικοί με τα παιδιά και σεβάστηκαν ειλικρινά την προσπάθεια που κατέβαλαν για να μπουν στο παιχνίδι. Ακόμα και όταν δεν ήταν ευχάριστα τα νέα, κατά κύριο λόγο, υπήρχε ευγένεια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική τηλεόραση που βρίθει ναρκισσισμού και διαρκώς μεταδίδει μεγατόνους λάθος προτύπων.

Η Μαρίζα Ρίζου είναι ένα υπέροχο γυναικείο πρότυπο. Μιας γυναίκα άνετη, ελεύθερη, ευγενική, με χιούμορ, λέγειν, ταλέντο και γενναιοδωρία. Ποτέ, ούτε μία φορά δεν κοίταξε περίεργα μια άλλη γυναίκα, όπως και αν εμφανίστηκε στη σκηνή των δοκιμαστικών. Αντιθέτως, ήταν καλοπροαίρετη προς όλες και όλους. Ενώ, μιλώντας για τη μουσική, την έχουμε δει πώς συντονίζεται με τους καλλιτέχνες και να συγκινείται.

Όπως χτες, με την απίστευτη ερμηνεία της Ελπίδας Ασλανίδου. Να σταθούμε δε λίγο εδώ, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το σχόλιο της κυρίας Ρίζου. Αναγνωρίζοντας την πολύ σοβαρή προσπάθεια της νεαρής τραγουδίστριας που δε στηρίχθηκε στο να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της, δηλαδή τα ρούχα και το μέικ απ, είπε: "Βλέπω ένα πλάσμα απίστευτο. Είναι μεγάλο όπλο αυτή η φωνή, αυτή η ψυχή και αυτή η γλύκα. Αυτό είναι γυναίκα". Και θα συμφωνήσουμε: πραγματικά αυτό είναι γυναίκα, αυτό είναι πηγαία, θηλυκή ενέργεια.

Κι ενώ κανείς δεν πίστευε χτες ότι η συμμετοχή της Ελπίδας στο παιχνίδι θα μπορούσε να απειληθεί, συνέβη. Η Ελπίδα εκτοπίστηκε, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες ερμηνείες. Πολύ πιο "εντυπωσιακές", στοχευμένες δε ως τέτοιες. Η μία εξ αυτών προκλητική ως προς τις δηλώσεις: Η Αριστέα Αλεξανδράκη δήλωσε σε κοινό και κριτικούς πως "γεννήθηκε για να είναι εδώ" και πως είναι το "απόλυτο" και βέβαια επιφύλασσε πάλι ένα κοστούμι που ήξερε πως θα ιντριγκάρει και θα κλέψει τις εντυπώσεις. Και επιβραβεύτηκε. Μάλιστα φαίνεται κριτές και παρουσιαστές να συγχέουν την αυτοπεποίθηση, με το "πλασάρισμα".

Ασφαλώς δεν είμαστε ειδικοί να αξιολογήσουμε σωστά και με επάρκεια τις ερμηνείες που ακολούθησαν, ενδέχεται πράγματι να ήταν πολύ πιο αξιόλογες. Ωστόσο, τα φιδέ κολάν, τα tattoos και η εμφάνιση και γενικώς το coolness (όπως ορίζεται από το λάιφσταϊλ και τα σόσιαλ) φαίνεται να πιάνουν τόπο. Η Ελπίδα μάλιστα έχασε δε και από τον Borek που δεν είναι καν τραγουδιστής.

Τελικά αυτό είναι το Χ-Factor που θέλουμε το 2022;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ