Follow us

Πώς να δροσίσεις τον χώρο σου χωρίς κλιματιστικό

Είτε επειδή δεν έχεις αγοράσει κλιματιστικό, είτε γιατί σκέφτεσαι την ενεργειακή κρίση, διάβασε τους παρακάτω 5 τρόπους για να δροσιστείς.

MissBloom TEAM
ζέστη - καύσωνας iStock

Το καλοκαίρι, ο υδράργυρος προβλέπεται να ανέβει σε υψηλά επίπεδα, πράγμα που όπως έλεγαν οι παλιοί εξηγείται από τον πολύ κρύο χειμώνα που περάσαμε. Μην ξεχνάμε, παράλληλα, την κλιματική αλλαγή, που έχει μεταβάλλει τα δεδομένα όπως τα ξέραμε. Τι κάνεις, λοιπόν, όταν δεν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι σου ή αν δεν επιθυμείς να το χρησιμοποιήσεις από άποψη σε περίοδο καύσωνα;

Κλειστές κουρτίνες

Προσπάθησε κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχεις κλειστές τις κουρτίνες σου, οι οποίες μάλιστα καλύτερα να είναι σε σκούρο χρώμα, ώστε να εμποδίζει τις ακτίνες του ηλίου να τις διαπερνούν, με αποτέλεσμα να μην ζεσταθεί ο χώρος σου.

Παγάκια και ανεμιστήρας

Ακόμα κι αν στο σπίτι σου δεν έχεις κλιματιστικό, σίγουρα θα σου βρίσκεται ένας ανεμιστήρας. Το κόλπο είναι να βάλεις μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα μπωλ με κρύο νερό ή παγάκια, ώστε ο αέρας που η συσκεύη φυσάει να είναι κρύος.

Παράθυρα

Μόλις ο ήλιος πέσει, μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα και να απολαύσεις τη δροσούλα, έχοντας φυσικά τις σίτες σου κλειστές, για να αποφύγεις τυχόν σμήνος από κουνούπια.

Στρώμα

Επειδή όλοι γνωρίζουμε πως το ταβάνι είναι πιο θερμό από το πάτωμα, δεδομένου ότι ο ζεστός αέρας αναδύεται προς τα πάνω, μπορείς να βγάλεις το στρώμα σου και να το τοποθετήσεις χαμηλά, ακόμα και να κοιμηθείς στο πάτωμα, αν δεν έχεις πρόβλημα. Μία άλλη ιδέα, βέβαια, είναι, αν θες να επενδύσεις σε ένα καινούριο στρώμα, να αγοράσεις εκείνο που προσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Συνεπώς, σε περίοδο καύσωνα, το στρώμα σου θα σου προσφέρει μία δροσερή αίσθηση, βοηθώντας σε να κοιμηθείς.

Ενυδάτωση

Ακόμα κι αν δεν αφορά τον χώρο σου, αλλά τον οργανισμό σου, μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενυδατώνεσαι συχνά, πίνοντας κρύο νερό, ώστε να μη νιώθεις τόσο πολύ τη ζέστη στο σώμα σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ