Follow us

Ποια είναι η επαναστατική θεραπεία που εξαφάνισε τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε έξι μήνες

Ο καρκίνος παρέμεινε μη ανιχνεύσιμος σε όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου ενός που παρακολουθήθηκε για 25 μήνες.

MissBloom TEAM
φφφσδ iStock

Μετά από έξι μήνες θεραπείας με ένα νέο φάρμακο που χορηγήθηκε στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής φάσης 2 σε δώδεκα ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙ και ΙΙΙ, ο καρκίνος εξαφανίστηκε και από τους δώδεκα.

Δηλαδή, ο καρκίνος δεν μπόρεσε να ανιχνευτεί με καμία διαγνωστική μέθοδο, με μαγνητική τομογραφία, ενδοσκοπικά ή με PET, ούτε σε βιοψία.

Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο περιοδικό "New England Journal of Medicine" θεωρούνται κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά και η επαναστατική- όπως χαρακτηρίστηκε- αυτή θεραπεία δίνει ελπίδα για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, παρά το μικρό αριθμό των συμμετεχόντων. Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο "New England Journal of Medicine" αφορούν σε 12 ασθενείς, αλλά οι ερευνητές το έχουν χορηγήσει σε ακόμα έξι, με την ίδια επιτυχία.

Οι ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του ορθού (το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου, το οποίο καταλήγει στον πρωκτό) λάμβαναν κάθε τρεις εβδομάδες για έξι μήνες το μονοκλωνικό αντίσωμα Dostarlimab. Ο καρκίνος παρέμεινε μη ανιχνεύσιμος σε όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου ενός που παρακολουθήθηκε για 25 μήνες. Σημειώνεται πως οι ασθενείς δεν εμφάνισαν σημαντικές παρενέργειες.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ