Follow us

Οι 900 Ελληνίδες νύφες και το ταξίδι ζωής στην Αυστραλία!

MissBloom TEAM
νυφες

Ήταν Μάιος του 1957, όταν στο Port Philip Bay της Μελβούρνης, έφτανε το ισπανικό πλοίο "Μπεγκόνια", που φιλοξενούσε στο κατάστρωμά του τις ελπίδες και τα όνειρα 900 Ελληνίδων νεαρών γυναικών, οι οποίες έφταναν στην Αυστραλία με μια βαλίτσα όνειρα, για ένα καλύτερο αύριο και την ελπίδα να συναντήσουν στην ξενιτιά τους μελλοντικούς συζύγους τους και να δημιουργήσουν μαζί τους τις δικές τους ελληνικές οικογένειες.

Κορίτσια από κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεκινούσαν για το ταξίδι της ζωής τους, με μια βαλίτσα όνειρα και τη φωτογραφία του γαμπρού στο χέρι! Φτάνοντας στον προορισμός τους, τις υποδεχόταν οι μελλοντικοί τους σύζυγοι και με την υπογραφή του σ΄ένα πρόχειρο χαρτί, εξασφάλιζαν την παραμονή τους στη χώρα, μέχρι να γίνει ο γάμος! Κάποιες από αυτές τις νύφες είχαν αρραβωνιαστεί πριν να φύγει ο γαμπρός για την Αυστραλία. Άλλες δεν γνώριζαν προσωπικά τον γαμπρό αλλά είχαν ανταλλάξει φωτογραφίες. Τέλος υπήρχε και μία τρίτη κατηγορία, ήταν οι κοπέλες που έφυγαν από την Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους αναζητώντας μία καινούργια ζωή στην Αυστραλία. Εκείνες βρήκανε γαμπρό μέσα από προξενιό όταν έφτασαν στην καινούργια τους πατρίδα.

Το ντοκιμαντέρ για τις θαρραλέες νύφες

Η καταπληκτική ιστορία των 900 Ελληνίδων νυφών που ταξίδεψαν στην Αυστραλία πριν από περισσότερα από εξήντα χρόνια το 1957 με το πλοίο Begona για να συναντήσουν τους μελλοντικούς τους συζύγους ήταν το θέμα ενός μίνι ντοκιμαντέρ του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου SBS.

Η δημοσιογράφος Rhiannon Elston πήρε συνέντευξη από μερικές από τις γυναίκες που ταξίδεψαν με θάρρος χιλιάδες μίλια από τα σπίτια τους για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην άλλη άκρη του πλανήτη. Ανάμεσα στους επιβάτες της Begona ήταν και η Αναστασία Τσιόρβα. Έπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά για να συναντήσει έναν άντρα που είχε επιλέξει να παντρευτεί γνωρίζοντάς τον μόνο από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ