Follow us

Πώς συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την εξάπλωση των ασθενειών

Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ περισσότεροι από όσους νομίζαμε.

MissBloom TEAM
κλιμα iStock

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε την κλιματική αλλαγή για όλα τα δεινά του πλανήτη και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και για πράγματα που δεν φανταζόμασταν ότι αποτελούσε πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το περιοδικό Nature Climate Change έδειξε σημαντικά στοιχεία για τη συσχέτιση της κλιματικής αλλαγής με την εξάπλωση των μεταδοτικών ασθενειών.

Τι διαπιστώνει η μελέτη

Φαίνεται λοιπόν ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για τον πλανήτη και τις ζωές μας, αλλά και για τις μολυσματικές ασθένειες. Το 58% (δηλαδή 218 από τις 375) των μολυσματικών ασθενειών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα παγκοσμίως έχουν κάποια στιγμή επιδεινωθεί από τους κλιματικούς κινδύνους, ενώ μόλις το 16% έχουν κατά καιρούς μειωθεί.

Υπήρξαν 1.006 μοναδικές διαδρομές στις οποίες οι κλιματικοί κίνδυνοι, μέσω διαφορετικών τύπων μετάδοσης, οδήγησαν σε παθογόνες ασθένειες. Οι ανθρώπινες παθογόνες ασθένειες και τα μονοπάτια μετάδοσης που επιδεινώνονται από τους κλιματικούς κινδύνους είναι πάρα πολλά για ολοκληρωμένες κοινωνικές προσαρμογές, γεγονός που υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να εργαστούμε στην πηγή του προβλήματος: τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ