Follow us

Οδηγός για γονείς | Πώς αποχωριζόμαστε το "τεμπέλιασμα" του καλοκαιριού;

Με μια σωτήρια έξοδο στο σούπερ μάρκετ!

MissBloom TEAM
lidl

Είναι ok να τεμπελιάσεις το καλοκαίρι. Πολύ ok μάλιστα. Τόσα ερεθίσματα, τόσες δραστηριότητες, τόσες πολλές βουτιές. Κι άλλη τόση κούραση και άρνηση τον Σεπτέμβριο. Και το πράγμα δυσκολεύει όταν έχεις να διαχειριστείς ένα τετράχρονο παιδί. Ο Γιαννάκης όλο το καλοκαίρι δεν σταμάτησε λεπτό. Μια αέναη κούρσα παιχνιδιού και δράσης. Και τώρα; Σέρνεται, γεμάτος άρνηση και "όχι" (όπως και οι γονείς του). Άραγε, πώς παλεύεται αυτό;

Με επιλογές. Πολλές επιλογές και άλλα τόσα διλήμματα. "Θέλεις να φορέσεις τα μπλε ή τα κόκκινα παπούτσια για να πάμε στο σουπερμάρκετ;", προτείνω βάζοντας μπρος κάθε μέσο που μου έχει απομείνει, καθότι συνήθως βαριέται αφόρητα οποιαδήποτε τέτοια μετακίνηση. Την τελευταία φορά που τον πήρα μαζί μου στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς, με ακολουθούσε βαριεστημένος, πότε-πότε σταματώντας με το ζόρι σε κανένα ράφι για να ρίξει μέσα στο καλάθι ένα προϊόν που θα του ζητούσα, με απώτερο σκοπό να τον βάλω έστω και λίγο σε δράση. "Θα πάμε στα Lidl με τους μεγάαααλους, πολύχρωμους διαδρόμους και μάντεψε, ένα μικρό δωράκι θα μας περιμένει στο ταμείο!", συνεχίζω καλοπιάνοντάς τον να διαλέξει τελικά τι παπούτσια θα φορέσει. Ολοκληρώνοντας τις αγορές μας και όντας πλέον έξτρα ενθουσιασμένοι κερδίζουμε την πρώτη μας φιγούρα από τη νέα συλλογή των Stikeez! Μια πράσινη οδοντόβουρτσα-βεντούζα προβλέπεται πως θα "κολλήσει" με τον Γιαννάκη για τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα εκείνος να ξε-κολλήσει από τη βαρεμάρα που τον διέπει. Μπορεί να μην ακούει τη μαμά σχεδόν ποτέ, όταν τον παροτρύνει να πλύνει τα δόντια του το πρωί, αλλά τον "κύριο οδοντόβουρτσα" θα τον ακούσει και με το παραπάνω!

Οδηγός για γονείς | Πώς αποχωριζόμαστε το "τεμπέλιασμα" του καλοκαιριού;

Ξυπνά ορεξάτος και τρέχει προς τον νιπτήρα, όπου ο "κύριος οδοντόβουρτσας" βρίσκεται κολλημένος δίπλα σε μια νέα συνήθεια που του θυμίζει πως καμιά φορά αυτά που "πρέπει" να κάνεις, γίνονται και με ευχαρίστηση. Τα επόμενα ψώνια, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από θρεπτικά σνακ μέχρι πρακτικά ρούχα και σχολικά είδη, αναλαμβάνει ο μπαμπάς και ο Γιάννης πιάνει αυτήν τη φορά πρώτος θέση στο αυτοκίνητο. Έχει στοχεύσει στο "παπάκι" που θα βρεθεί κολλημένο στην μπανιέρα, κάνοντας την ώρα του ντους απολαυστική, αλλά και στο "μίξερ" που πρόκειται να κολλήσει στον πάγκο της κουζίνας για να δώσει μια παιχνιδιάρικη νότα στα φρουτένια, πρωινά smoothies πριν από το σχολείο. Να δεις που τα Stikeez ήρθαν σα λύση εξ’ ουρανού για τα επερχόμενα, δύσκολα ξυπνήματα της πρώτης χρονιάς στο νηπιαγωγείο.

Στα επόμενα ψώνια, φουλάρουμε το ψυγείο με φθινοπωρινές αγορές και κερδίζουμε τη φιγούρα "σχολική τσάντα" που θα πάει πακέτο με τον Γιαννάκη στο σχολείο. Η σχολική τσάντα, όπως και η αντίστοιχη αληθινή, είναι γεμάτη με κολατσιό που δεν θα ξεχάσουμε να φάμε, αφού το Stikeez "ρολόι" μας έχει ήδη μάθει καλά πως να διαβάζουμε την ώρα!

"Γιαννάκη μου, το ρολόι θα μετρήσει μέχρι το δέκα και μέχρι τότε θέλει να έχεις ντυθεί για το σχολείο", του υπενθυμίζω με περίσσια, μαμαδίστικη πονηράδα που όντως πιάνει. Γιατί όπως ένας έφηβος μπορεί να μην ακούσει τη μαμά του αλλά είναι όλος αυτιά απέναντι σε έναν φίλο του, έτσι και ο αντίστοιχος καλύτερος φίλος ενός τετράχρονου "εφήβου" ίσως είναι ένα από τα Stikeez του. Bingo! Κάθε βδομάδα εμείς κάνουμε χαλαροί τα ψώνια μας και ο Γιαννάκης κερδίζει κάμποσους καινούργιους, διασκεδαστικούς φίλους, που όχι μόνο τον βοηθούν να αποφεύγει όλα τα "όχι" του Σεπτεμβρίου, αλλά και του δείχνουν τρόπους να αντιμετωπίζει την κάθε μέρα πιο δημιουργικά, σαν το αγαπημένο του παιχνίδι!

lidl

Όμως σε όλα αυτά τα νέα πατήματα, η επιβράβευση δεν αργεί να έρθει ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε και για εμάς. Μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο την συλλογή με τα Stikeez, η φιγούρα "καναπές" μαζί με τον μωβ "σκύλο" και η λευκή "γατούλα" προστίθενται για να σημάνουν την ώρα της ξεκούρασης, αλλά και του ατελείωτου παιχνιδιού που δεν λείπει ποτέ από το τέλος της ημέρας. Το Stikeez "λάμπα", αλλά και το "τρυπάνι" έρχονται να κολλήσουν πάνω στο καλοριφέρ μαζί με την DIY κατασκευή σταντ, που ο δεξιοτέχνης μπαμπάς μας επιμελήθηκε προσωπικά, χρησιμοποιώντας το νέο του, αγαπημένο, επαναφορτιζόμενο τρυπάνι Parkside. Και κάπως έτσι, οι μικροί μαθαίνουμε, αλλά και οι μεγάλοι θυμόμαστε να αγαπάμε το περιβάλλον και να εξοικονομούμε ενέργεια λίγο περισσότερο απ’ ότι συνηθίζαμε.

Και να που εκείνη η σωτήρια έξοδος στο σούπερ μάρκετ μας βάζει τυχαία, αλλά ωραία, ξανά σε πρόγραμμα. Με τα Stikeez να γίνονται λόγοι για ενεργοποίηση. Για πλύσιμο δοντιών, διαχείριση χρόνου και όρεξη για μάθηση. Για να κερδίσουμε ξανά πίσω τη φαντασία μας, αφήνοντας στην άκρη τη νωχέλεια αλλά και να μπούμε επιτέλους… σε πρόγραμμα με κανονικούς ρυθμούς! Όσο είναι εφικτό αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ