Follow us

Γιώργος Χατζηγιαννάκης | Ο θεμελιωτής της σαντορινιάς γαστρονομίας

Ένας χρόνος έχει περάσει από την απώλειά του πρωτοπόρου Γιάννη Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του εμβληματικού εστιατορίου Selene στη Σαντορίνη.

MissBloom TEAM
Χατζηγιαννακης

Αν κανείς αναζητούσε μία επιτομή γαστριμαργικής εμπειρίας, θα ήταν εκείνη που πρόσφερε το Selene του Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο δείπνο στο εστιατόριο, στην αγκαλιά της καλντέρας, στα Φηρά. Σούρουπο, με το ηλιοβασίλεμα να διαχέει τα χρώματά του ολόγυρα. Τα τραπέζια τοποθετημένα διακριτικά στα διαφορετικά επίπεδα του κτιρίου, το κυκλαδίτικο λευκό να πρωταγωνιστεί, τους ανθρώπους του σέρβις να εκτελούν σχεδόν μια χορογραφία γύρω από τα τραπέζια. Απόλυτη αρμονία, απόλυτος σεβασμός στον τόπο, στη στιγμή, στη φύση.

Φιλοσοφία που αποτυπωνόταν και στα πιάτα του Selene. Μια σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας πριν γίνει μόδα με τα σαντορινιά προϊόντα να πρωταγωνιστούν- άνυδρα ντοματάκια, πελτές, λευκή μελιτζάνα, κάππαρη, χλωρό ταπεινή φάβα και βέβαια τα δώρα του σαντορινιού αμπελώνα. Από τον κατάλογο του Selene ξεπηδούσαν πιάτα όπως παγωτό φάβας, γκασπάτσο από ντοματάκια Σαντορίνης με παγωτό φέτα κατά τη θητεία της Κωσταντίνας Φάκλαρη ως σεφ, αγκιναράκια με φάβα και αχινό, "κούπες φάβας με γέμιση ξερής κάπαρης-ντομάτας", "πιτσούνι γλασαρισμένο με βινσάντο", "ωδή ελληνικής σαλάτας" με σφαίρα χλωρό, χώμα από ντάκο, κάπαρη, καπαρόφυλα, καρπούζι, γύρη λουλουδιών, ελιές, μαϊντανό. Πιάτα που έδειχναν στην πράξη τη γευστική ένταση και τη μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ