Follow us

Τι συμβαίνει στο Παίδων "Αγία Σοφία"| Η τεράστια λίστα αναμονής και το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων

Tο "Αγία Σοφία" διαθέτει δέκα αναισθησιολόγους, από τους δεκαεπτά που θα έπρεπε να διαθέτει κανονικά.

MissBloom TEAM
αναισθησιολογοι EUROKINISSI

2.925 παιδιά. Αυτή είναι η μακρά λίστα αναμονής που υπάρχει σήμερα στο Παίδων "Αγία Σοφία" για χειρουργείο. Καθημερινά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, γίνονται έξι χειρουργεία μίνιμουμ, ενώ ο αριθμός των επεμβάσεων μπορεί να φτάσει τις 12 έως τις 14, που αποτελεί το ανώτατο όριο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως, ακόμη κι αν καθημερινά πραγματοποιούνταν ο ανώτατος αριθμός τακτικών επεμβάσεων, θα χρειαζόταν περίπου ένας χρόνος για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά αυτά, όπως σημειώνουν υγειονομικοί.

Τα κενά σε αναισθησιολόγους είναι η βασική πηγή του προβλήματος. Επί του παρόντος το "Αγία Σοφία" διαθέτει δέκα αναισθησιολόγους, εκ των οποίων όμως ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια , από τους δεκαεπτά που θα έπρεπε να διαθέτει κανονικά.

Γιατί λείπουν αναισθησιολόγοι

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, στη χώρα μας αντιστοιχούν μόλις 11,87 αναισθησιολόγοι ανά 100.000 κατοίκους. Αντιστοίχως, η αναλογία των αναισθησιολόγων στον ίδιο πληθυσμό κυμαινόταν σε 26 στην Ιταλία, 20 στη Βουλγαρία, 18 στην Πορτογαλία, 16 στην Ισπανία, και 15 στη Γαλλία.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ