Follow us

Ο Νίκος Ζήσης ξέρει γιατί όλοι αγαπάμε αγαύη

Φέτος στο Athens Bar Show, η αγαύη έχει τη δική της πρεσβεία και ο πλέον ειδικός μας δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

ζησης

Στη γλώσσα της διπλωματίας -και του brand awareness επίσης- μία πρεσβεία έχει μεταξύ άλλων συμβολική, αλλά και χρηστική αξία. Στην αντίστοιχη της αγαύης από την άλλη, η ύπαρξη μίας πρεσβείας στο φετινό Athens Bar Show, είναι επιπρόσθετα πρωτότυπη και οπωσδήποτε τιμητική για ένα πρόσωπο του Bar Community και του κόσμου των Agave Spirits που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Tomas Estes υπήρξε ένας εκ των μεγαλύτερων υποστηρικτών της ελληνικής bar κοινότητας και φυσικά του Athens Bar Show. Στην πράξη, η Tomas Estes’ Agave Embassy αποτελεί έναν χώρο γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης αποσταγματων αγαύης, με κύριο πρωταγωνιστή την κατηγορία της τεκίλα.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, γνώρισα τον Νίκο Ζήση, τον οικοδεσπότη της, αλλά και δημιουργό του Dos Agaves, του θρυλικού, πρώτου Agave Spirits Bar της Ελλάδας και του ζήτησα να μου λύσει μερικές βασικές μου απορίες σε σχέση με την τεκίλα.

Γεννημένος κατά κάποιο τρόπο μέσα στην εστίαση και με μακρά οικογενειακή παράδοση στον τομέα, ο Νίκος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προσγειώθηκε μέσα σε ένα μπαρ τέλος του '90-αρχές του '00 και λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το συγκεκριμένο "γοητευτικό" απόσταγμα.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ