Follow us

Kαι ενώ ο Παπακαλιάτης ερωτεύεται την Κλέλια, το κοινό ξανασυστήνεται με τη "Μεγάλη Χίμαιρα"

Ακόμη ένα credit στον Έλληνα δημιουργό για τη στροφή μας προς τη λογοτεχνία.

Maestro maestro.tvseries

Και ενώ στο παπακαλιατικό σύμπαν οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία το πέμπτο επεισόδιο του "Maestro", το οποίο έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό - Χριστόφορος γαρ - μία ιδιαίτερη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και στην οποία αξίζει να δώσουμε την προσοχή που της αρμόζει.

"Οι εκδόσεις Εστία "ανακοίνωσαν", ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που προβλήθηκε το τέταρτο επεισόδιο της επιτυχημένης (σε όλους τους τομείς και δικής μου αγαπημένης) σειράς "Μαέστρο" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο επεισοδίου: "Μέγαλη Χίμαιρα" από το ομότιτλο αριστούργημα του Μ. Καραγάτση, το βιβλίο αυτό "εξαφανίσθηκε" από τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας και θα ξανά εκτυπωθεί υποθέτω, κάνοντας πιθανότατα ρεκόρ πωλήσεων στα 70 χρόνια της κυκλοφορίας του. Και όχι μόνο αυτό. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε στο ζενίθ, στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, όπου ο ήρωας "Ορέστης" αγόρασε ως δώρο και άλλα δύο βιβλία του συγγραφέα στην ηρωίδα "Κλέλια", ακόμη και από μερικούς ντόπιους, που αγνοούσαν μέχρι πριν λίγες μέρες, το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο. Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά αρνητικά την τηλεόραση, αλλά όχι όταν, ακόμη και με αυτόν τρόπο φέρνει τη μάζα κοντά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων (για όποιον λόγο, δεν με ενδιαφέρει) γιατί την μπαγκέτα της ορχήστρας της ζωής μας, ο "Μαέστρος" που την κρατάει είναι τα βιβλία και τα παράθυρα που ανοίγουν αυτά στη ζωή μας, πολλές φορές σώζοντάς την κυριολεκτικά από βέβαιο θάνατο. Εκτός όλων των άλλων, εγώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Χριστόφορε Παπακαλιάτη, για αυτό".

Η συγκεκριμένη ανάρτηση τράβηξε, και δικαίως, την προσοχή του ελληνικού διαδικτύου, το οποίο άρχισε να πανηγυρίζει με την τεράστια επιτυχία της σειράς αλλά και την επιδραστικότητα του ίδιου του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το Athinorama.gr λοιπόν με τη σειρά του, θέλησε να επικοινωνήσει με τις εκδόσεις Εστία και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Η αλήθεια είναι ότι "Η μεγάλη Χίμαιρα" του Καραγάτση δεν εξαντλήθηκε, αλλά όπως τόνισαν και οι εκδόσεις Εστία από την πλευρά τους: "Αυτό που συμβαίνει δεν είναι πρωτόγνωρο. Όταν ένα βιβλίο προβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο και πόσο μάλλον από μία αναγνωρισμένη σειρά σαν το "Maestro", φυσικά υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και οι πωλήσεις αυξάνονται κατά ένα βαθμό. Όμως δεν ισχύει ότι το βιβλίο εξαντλήθηκε. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά στους αναγνώστες βιβλία μας οπότε φροντίζουμε πάντα να υπάρχει απόθεμα".

Αυτό που εκλαμβάνουμε εμείς πάντως από τη μικρή αυτή "παρεξήγηση" είναι ότι είτε η "Μεγάλη Χίμαιρα" εξαντλήθηκε, είτε όχι, αξίζει ένα "μπράβο" στον Χριστόφορο ο οποίος σύστησε το σπουδαίο αυτό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας στο νεανικό κοινό. Ακόμα και αν ένα νέο παιδί αναζήτησε το μυθιστόρημα στο google, είναι επιτυχία. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ