Follow us

8 μικρά βιβλιοπωλεία της Αθήνας (και λίγο πιο πέρα)

Τα νέα βιβλιοφιλικά στέκια της πόλης σας περιμένουν με νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις και καφέ.

MissBloom TEAM
βιβλιοπωλειο

Τι πιο αισιόδοξο να βλέπεις νέα βιβλιοπωλεία να ανοίγουν στην πόλη; Η εποχή της πανδημίας και των lockdowns οδήγησε πολλούς να πιάσουν βιβλία στα χέρια τους, αλλά τώρα τι κάνουμε; Διαβάζει η νέα γενιά ή το βιβλίο αποτελεί "σπορ" των μεγαλύτερων ηλικιών;

Υπάρχουν άνθρωποι που ρισκάρουν και επιχειρούν τη σημερινή εποχή, ανοίγοντας ένα βιβλιοπωλείο. Δεν είναι απλά μία επιχειρηματική κίνηση αλλά μία κίνηση που κρύβει πάθος και αγάπη για το βιβλίο και τον αναγνώστη. Τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία λειτουργούν και ως χώροι συνάντησης και επικοινωνίας, θεμέλια της κάθε γειτονιάς και μία ζεστή γωνιά για όσους αγαπάνε το διάβασμα.

Επιλέγουμε 8 βιβλιοπωλεία της Αθήνας (και ένα του Πειραιά), με την πλειοψηφία αυτών να έχει ανοίξει τον τελευταίο χρόνο. Καλό διάβασμα!

Bibliotheque
Στους περίεργους καιρούς που ζούμε, το βιβλιοπωλείο που αντιστέκεται στην πλατεία Εξαρχείων. Ποίηση απέναντι σε λαμαρίνες. Η Bibliotheque του Βάσου Γεώργα και των συνεργατών του, μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες σε νέο μεγαλύτερο χώρο, ακριβώς δίπλα από τον προηγούμενο και υπόσχεται να γίνει σημείο αναφοράς της περιοχής, τόπος συνάντησης και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Η νέα Bibliotheque είναι πραγματικά εντυπωσιακή και… ψηλοτάβανη, με χιλιάδες τίτλους βιβλίων από κάθε φάσμα, με έμφαση στην ποίηση και sτις δικές του εκλεκτικές εκδόσεις.

Bibliotheque, Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 8223067

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ