Πώς συνδυάζω καθημερινό pilates και εγκυμοσύνη; Αυτός είναι ο καλύτερος σύμμαχός μου!

Η pilates trainer Ιφιγένεια Μπάκα μιλά για την ευτυχισμένη και ξεχωριστή περίοδο που διανύει και πώς τη συνδυάζει με ασφάλεια με το pilates.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Από την Ιφιγένεια Μπάκα, clinical Pilates instructor (@breath_pilates_by_ifigenia).

Με λένε Ιφιγένεια και είμαι καλά! Είμαι επίσης έγκυος στο δεύτερο μωρό μου και Pilates instructor - βασικά είμαι λάτρης του Pilates και αυτή την αγάπη μου θέλω να μοιράζομαι με τους ανθρώπους που έρχονται στο studio μου αλλά και με όλους όσοι με ακολουθούν στα social media. Και αντίστοιχα, θέλω να μοιράζομαι όποιον τρόπο και όποιο μέσο βρίσκω που με βοηθάει να γυμνάζομαι πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη αφοσίωση. Και πρόσφατα ανακάλυψα τον ιδανικό μου σύμμαχο αλλά δεν στον αποκαλύπτω ακόμη - κάνει λίγη μόνο υπομονή και θα τα μάθεις όλα!

Τι είναι το Pilates (πέρα από λατρεία!)

Το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής που βασίζεται στην αναπνοή, τον έλεγχο, τη σωστή στάση και τοποθέτηση του σώματος, αλλά και στην ενεργοποίηση του κέντρου μας, του κορμού μας με απλά λόγια. Πέρα από όλα τα παραπάνω, ωστόσο, για εμένα, το Pilates είναι η καθημερινότητά μου – το Α και το Ω της ημέρας μου. Δεν σταμάτησα ποτέ να είμαι στο studio μου. Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου, ήμουν εκεί. Στη δεύτερη, είμαι εκεί. Το Pilates είναι κάτι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Είναι η δεύτερη ζωή μου, που τρέχει παράλληλα με την οικογένειά μου.

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Pilates ανακάλυψα έναν νέο κόσμο, που έχει την ικανότητα να ρίχνει τα επίπεδα της έντασης που έχω μέσα μου και με έκανε να συνδεθώ καλύτερα με τον εαυτό μου. Ή έστω το επίπεδο εκείνο, που η αλήθεια είναι πως μέχρι πρότινος αγνοούσα. Γιατί όταν μπαίνω στο studio κατεβάζω ρολά. Αφιερώνομαι μόνο σε αυτό και αφήνω τον εαυτό μου να πάρει τον χρόνο του για να κατανοήσει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και μέσα του. Τώρα που είμαι έγκυος για δεύτερη φορά, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να συνδέομαι με το σώμα μου και να αγκαλιάζω όλες τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βλέπω σε αυτό.

Αυτό που κάνει μοναδικό το Pilates Μπορεί μια προπόνηση να έχει αρκετό stretching, να είναι στατική ή μπορεί να ανεβάσεις παλμούς τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβεις. Αυτή είναι και η μαγεία του Pilates: κάθε συνεδρία μπορεί να είναι διαφορετική. Παράλληλα, μαθαίνεις να ελέγχεις το σώμα σου και την ψυχή σου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να θεραπεύσει πόνους και ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθεις. Μαζί με σωστή διατροφή και ένα έντονο πρόγραμμα Pilates μπορεί κάποιος εύκολα να χάσει και κιλά. Και μιας και λέμε αλήθειες, μεταξύ μας, και στο Pilates μπορείς να κάψεις αρκετές θερμίδες, να κουραστείς, και να ιδρώσεις… πολύ!

Δείτε περισσότερα στο shape.gr