Follow us

Κύμα ζεστασιάς | Η HELLENiQ ENERGY δίπλα στην ελληνική οικογένεια με μια σημαντική πρωτοβουλία

Η HELLENiQ ENERGY προσφέρει πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες της χώρας μας με χαμηλό εισόδημα.

MissBloom TEAM
warm home mom iStock

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY, για την προσφορά πετρελαίου σε χιλιάδες οικογένειες, που καθίσταται ακόμα πιο σημαντική όψει και της εορταστικής περιόδου.

Παροχή "ζεστασιάς" σε πολυμελείς οικογένειες

Αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης στην κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας "Κύμα Ζεστασιάς", επεκτείνει τις δράσεις που ήδη υλοποιεί η εταιρία τα 14 τελευταία χρόνια. Ήδη έχει ανακοινώσει τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση της δράσης προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες της χώρας μας με χαμηλό εισόδημα. Από το πρόγραμμα δωρεάς πετρελαίου θέρμανσης της HELLENiQ ENERGY αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερες από 20.000 οικογένειες που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη των οποίων ξεπερνούν τα 100.000 άτομα

Κύμα ζεστασιάς | Η HELLENiQ ENERGY δίπλα στην ελληνική οικογένεια με μια σημαντική πρωτοβουλία
Η Υφυπουργός κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και, δεξιά στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Ανδρέας Σιάμισιης.

Η πρωτοβουλία

Πιο συγκεκριμένα, η HELLENiQ ENERGY, μέσα από τις θυγατρικές της εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, θα προχωρήσει σε προσφορά πετρελαίου θέρμανσης εν όψει και της εορταστικής περιόδου, στοχεύοντας σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και καλύπτοντας έως 500 λίτρα ανά οικογένεια.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zestasia.helleniq.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος και τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31/12/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Να έχουν τεσσάρων τουλάχιστον παιδιά και άνω
  • Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και διαθέτουν στη φορολογική τους κατοικία δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα
  • Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
  • Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626€ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χρήστες αφού συμπληρώσουν στο zestasia.helleniq.gr τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμο Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(Από αριστερά), ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την 1η Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζήδάκη και της Υφυπουργού κα Μαρίας Συρεγγέλα καθώς και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννη Παπαθανασίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ανδρέα Σιάμισιη.

Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας HELLENiQ ENERGY

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου και με σταθερή δέσμευση απέναντι στην κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY αποτελεί σταθερό αρωγό της ελληνικής κοινωνίας υλοποιώντας διαχρονικά δράσεις με στόχο να ενισχύσει και να στηρίξει την ελληνική κοινωνία. Εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεά πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία στους όμορους δήμους όπου δραστηριοποιείται, που το έχουν ανάγκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ