Follow us

Τουρισμός ύπνου | Η νέα μεγάλη τάση για τους ψαγμένους travellers

Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία σχεδιάζονται έτσι ώστε να "προωθούν την ανάπαυση".

MissBloom TEAM
υπνος iStock

Μπορεί να μοιάζει ασυνήθιστο να πηγαίνει κανείς διακοπές προκειμένου να βελτιώσει τις συνήθειες του ύπνου του. Ωστόσο, ο "τουρισμός ύπνου" γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσο περνούν τα χρόνια, με αποτέλεσμα να αυξάνονται όσοι αναζητούν διαμονή σε ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο που θα εστιάζει στον ύπνο.

Το ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί από την έναρξη της πανδημίας, με έναν αριθμό πολυτελών εγκαταστάσεων να εστιάζουν την προσοχή τους σε εκείνους που υποφέρουν από στέρηση ύπνου.

Τον τελευταίο χρόνο, το ξενοδοχείο Park Hyatt της Νέας Υόρκης έχει δημιουργήσει την σουίτα αναδόμησης του ύπνου Bryte, μια σουίτα περίπου 84 τετραγωνικών μέτρων (900 τετραγωνικών ποδιών), η οποία είναι εξοπλισμένη με ανέσεις που βελτιώνουν τον ύπνο. Παράλληλα, η εταιρία Rosewood Hotels & Resorts πρόσφατα παρουσίασε μια σειρά "καταφύγιων" που ονομάζονται "η αλχημεία του ύπνου", τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προωθούν την ξεκούραση.

Το Zedwell, το πρώτο ξενοδοχείο εστιασμένο στον ύπνο του Λονδίνου, που διαθέτει δωμάτια εξοπλισμένα με καινοτόμο ηχομόνωση, λειτούργησε στις αρχές του 2020 και η σουηδική εταιρία κατασκευής κρεβατιών Hastens ίδρυσαν έναν χρόνο αργότερα το πρώτο Hästens Sleep Spa Hotel, ένα ξενοδοχείο 15 δωματίων στην πόλη της Πορτογαλίας Coimbra.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ