Follow us

Τέσσερα υπέροχα βιβλία, που αν διαβάσει ένα παιδί, δε θα τα ξεχάσει ποτέ

"Τα παιδιά πια έχουν μεγαλώσει και το παράπονο των γονιών είναι ότι δε διαβάζουν'

MissBloom TEAM
themamagers Courtesy of themamagers.gr

Τα παιδιά πια έχουν μεγαλώσει. Οι μέρες –ή μάλλον οι νύχτες– που τους διαβάζαμε παραμύθια κι εκείνα κοιμόντουσαν στην αγκαλιά μας στα μισά της ιστορίας πέρασαν.

Τα παιδιά πια έχουν μεγαλώσει και το παράπονο των γονιών είναι ότι δε διαβάζουν. Ίσως γιατί δεν ξέρουν την αξία του διαβάσματος, ίσως γιατί δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει να βουτάς στις σελίδες ενός βιβλίου και να χάνεσαι. Ίσως γιατί από μια ηλικία και μετά διαβάζουν βιβλία που τους αναθέτουν οι μεγάλοι και όχι για την απόλαυση.

Όμως ο βασικός λόγος που τα παιδιά δε λαχταράνε ένα βιβλίο είναι ότι μετά τα 6 τους χρόνια σταματούν να διαβάζουν με παρέα. Οι γονείς πιστεύουμε ότι μπορούν πια να το κάνουν μόνα τους και ότι είναι αρκετά μεγάλα για να διαβάσουμε μαζί τους μια ιστορία. Και κάπως έτσι το διάβασμα παύει να έχει ενδιαφέρον, καθώς τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να κάνουν πράγματα μαζί με άλλους.

Τα παιδιά δε διαβάζουν γιατί δεν τους δίνουμε την ευκαιρία να διαλέξουν τα βιβλία που τους αρέσουν πραγματικά. Είτε είμαστε γονείς είτε νονοί ή δάσκαλοι, τους αγοράζουμε τα βιβλία που φανταζόμαστε εμείς ότι τους αρέσουν ή τους προτείνουμε αυτά που είχαμε αγαπήσει εμείς ως παιδιά. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και πρέπει εμείς πρώτοι να διεκδικήσουμε γι’ αυτά το δικαίωμά τους να επιλέγουν το βιβλίο που θα διαβάσουν.

Η συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ