Follow us

Κάποια απροσδόκητα food trends για το 2023

Ποιο θα είναι το απόλυτο σνακ; Πού θα διαβάζεις πια κριτικές εστιατορίων; Αυτά και πολλά άλλα πράγματα που ίσως δούμε (και φάμε) προσεχώς.

food

Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, μ' ακούς, να μιλάμε για τα food trends της νέας χρονιάς. Αλλά παρεκκλίνοντας από τη γαστρονομική διαστρέβλωση των δημοφιλών στίχων από το "Μονόγραμμα" του Οδυσσέα Ελύτη που επιχείρησα ακριβώς στην προηγούμενη γραμμή, θα το κάνω. Ή για την ακρίβεια, επιχειρείται μία ματιά σε μερικές τάσεις που πολύ δειλά εμφανίζονται και δυνητικά θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον κόσμο της γεύσης τις επόμενες 360+ ημέρες του σωτήριου έτους 2023. Αλλά πιθανότατα δε θα το κάνουν.

Κριτικές εστιατορίων στο TikTok

Ποιος δεν το περίμενε; Το social medium που γεννήθηκε το 2017 αλλά γιγαντώθηκε μέσα στην (πρώτη) καραντίνα έχει εξελιχθεί στη βασική μηχανή αναζήτησης της Generation Z, όντας παράλληλα το μοναδικό ίσως "οργανικό" του είδους του. Τι σημαίνει πρακτικά το τελευταίο; Πολύ απλά πως προωθεί το σωστά φτιαγμένο και πρωτότυπο περιεχόμενο. Το φαγητό έχει ήδη βρει τη θέση του εκεί όπως μαρτυρούν οι μπόλικες viral συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος. Κάτι που ίσως να συμβεί και με τον εστιατορικό κόσμο, τους κριτικούς γεύσης ή όποιους νιώθουν τέτοιο πίσω από την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου.

Πέτσα κοτόπουλου, η νέα snack εμμονή

Ίσως αν έχεις περάσει από το "Birdman" του Άρη Βεζενέ να έχεις πάρει μία γεύση σε yakitori, οπότε μάλλον αντιλαμβάνεσαι περί τίνος πρόκειται. Μετά τα nuggets και τις φτερούγες, το επόμενο κεφάλαιο στο γευστικό βιβλίο που ονομάζεται κοτόπουλο, αφορά το 'περιτύλιγμά' του. Η πέτσα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα γαστρονομικά, πιο κριτσανιστή και δείχνει να ταιριάζει με πολλές σάλτσες. Γιατί όχι;

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ