Οι δύο μεγαλύτεροι μύθοι για το ελαιόλαδο - Και τι ισχύει τελικά;

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις γι αυτή την πολύτιμη, χρυσή σταγόνα που απογειώνει κάθε σου γεύμα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Κεφάλαιο ελαιόλαδο. Είναι αλήθεια πως ακούγονται και γράφονται πολλά για την πολύτιμη αυτή προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή. Ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχουν πολλές αλήθειες, αλλά και κάποιοι μύθοι, που σχετίζονται με το αν μπορούμε να το καταναλώνουμε καθημερινά και αν μπορούμε να το εντάξουμε σε μία υγιεινή διατροφή.

Ο "χυμός" αυτός της ελιάς βρίσκεται σχεδόν σε κάθε πιάτο και συνταγή της ελληνικής κουζίνας, καθώς αποτελεί πυλώνα της μεσογειακής διατροφής, όπως επίσης και των αμιγώς χορτοφαγικών επιλογών, με τις τελευταίες να αποδεικνύονται υψίστης σημασίας τόσο για τη συνολική υγεία του οργανισμού μας, όσο και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται τις θερμίδες αλλά και τα λιπαρά που συνοδεύει μια κουταλιά ελαιόλαδου, διαιωνίζοντας δύο βασικούς μύθους γύρω από τη φιλοσοφία του:

Μύθος Νο1: Το ελαιόλαδο είναι μια τροφή πλούσια σε λιπαρά με πολλές θερμίδες

Δείτε περισσότερα στο shape.gr