Follow us

Vegan σνακ | Με τι να αντικαταστήσεις μερικά βασικά ζωικά προϊόντα στο καθημερινό σου πρόγραμμα

Οι μικρές αλλά απαραίτητες αλλαγές για μια πλούσια γευστικά χορτοφαγική διατροφή.

vegan iStock

Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που αποφασίσουν να συμπεριλάβουν στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα, περισσότερες χορτοφαγικές επιλογές, ανεξάρτητα από το εάν είναι vegan ή flexitarian. Η επιλογή αυτή συχνά απορρέει από την ανάγκη μας να αντιμετωπίσουμε μέσω δικής μας πρωτοβουλίας τις έντονες κλιματικές αλλαγές στο περιβάλλον, αλλά και να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον οργανισμό μας με θρεπτικά συστατικά, τα οποία εμπεριέχονται σε αφθονία στα περισσότερα φυτικά προϊόντα.

Μια μικρή αλλαγή στην καθιερωμένη διατροφή μας, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη τόσο στη διαδικασία μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας, όσο και στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος από χρόνιες ασθένειες μέχρι και τις πιο επίκαιρες γρίπες και ιώσεις. Σαφώς, από την αντικατάσταση παραδείγματος χάριν των γαλακτοκομικών προϊόντων με εναλλακτικές φιλικές προς τη χορτοφαγική διατροφή, εξυπηρετείται επίσης μια ευρεία γκάμα στόχων ευεξίας, όπως η καλύτερη υγεία της καρδιάς, η μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας, η μείωση εμφάνισης διαβήτη κ.α.

Το πιο πιθανό που σκέφτεσαι όταν αναλογίζεσαι όλα τα παραπάνω είναι πως η αρχή μοιάζει δύσκολή, έως ακατόρθωτη. Όμως, σε διαβεβαιώ πως δεν είναι, αφού έχεις την επιλογή να εμπλουτίσεις τη διατροφή που ήδη ακολουθείς τώρα (οποιαδήποτε και αν είναι αυτή) με φυτικά προϊόντα, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις στα γεύματα σου, αλλά και στις πιο κλασσικές και αγαπημένες συνταγές. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αντί για το παραδοσιακό γάλα, το τυρί και το αγελαδινό βούτυρο στα καθημερινά σνακ σου, να έδινες την θέση τους σε vegan εναλλακτικές; Πώς;

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ