Follow us

Στο σινεμά αυτή την εβδομάδα: Ένα ήσυχο κορίτσι για Όσκαρ και το overdose της αρκούδας

Το ιδιόρρυθμο "Cocaine Bear", αναμφίβολα,κερδίζει τις εντυπώσεις με το εκκεντρικό στόρυ του, εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία.

MissBloom TEAM
Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ένα ήσυχο κορίτσι για Όσκαρ και το overdose της αρκούδας iStock

Μια καλοδεχούμενη πεντάδα ταινιών έρχονται την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, που αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μήνες της σεζόν. Ξεχωρίζει εμφανώς το δραματικό φιλμ από την Ιρλανδία "Το Ήσυχο Κορίτσι" του Κόλουμ Μπερέιντ, που είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, ενώ τη δική τους χάρη έχουν και η κωμωδία τρόμου "Cocaine Bear", το ερωτικό δράμα "Οι Δυο Όψεις του Ξυραφιού" με Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λεντόν και το αθλητικό δράμα "Κριντ 3". Επίσης, σε επανέκδοση προβάλλονται "Οι Κυνηγοί" του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το Ήσυχο Κορίτσι

Δραματική ταινία ιρλανδικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Κόλουμ Μπερέιντ, με τους Κάθριν Κλιντς, Άντριου Μπένετ, Κάρι Κρόουλι, Μίκαελ Πάτρικ, Κάρολι Μπράκεν κά.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ιρλανδού σκηνοθέτη Κόλουμ Μπερέιντ, ένα χειροποίητο καλλιτεχνικό χαμηλόφωνο δράμα ενηλικίωσης, που δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στα υποψήφια φιλμ για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Λόγω της εγκυμοσύνης της μητέρας της, η Κοτς, ένα πραγματικά ήσυχο κορίτσι, θα περάσει το καλοκαίρι με ανάδοχους γονείς. Χάρη στη φροντίδα τους, θα βρει σιγά σιγά τη φωνή της στο ειδυλλιακό σκηνικό της ιρλανδικής υπαίθρου. Ενώ όμως μεταξύ των μελών της νέας της οικογένειας υποτίθεται πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, εκείνη θα το ανακαλύψει.

Cocaine Bear

Θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Μπανκς, με τους Ρέι Λιότα, Κέρι Ράσελ, Ο'σι Τζάκσον Τζ., Τζέισι Τάιλερ Φέργκιουσον κά.

Μία κατάμαυρη, περισσότερο και από την αρκούδα, κωμωδία τρόμου, που γύρισε η πρώην ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μπανκς, με κέφι, εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία μίας αρκούδας που έφαγε πολλά κιλά κοκαΐνης, όταν ένα αεροπλάνο που μετέφερε το πολύτιμο παράνομο εμπορεύματος, έπεσε το 1985 στα βουνά της Τζόρτζια. Η αρκούδα βρέθηκε νεκρή έχοντας στο αίμα της τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν πληροφορίες ότι σκότωσε άνθρωπο.

Το 1985, το αεροπλάνο ενός έμπορου ναρκωτικών άρχισε να πέφτει από τον ουρανό λόγω μηχανικής βλάβης. Μαζί του, αναπόφευκτα, έπεσε και όλο το παράνομο εμπόρευμα, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε αρκετά κιλά κοκαΐνης. Μέρος των ναρκωτικών βρέθηκε σε δάσος της Τζόρτζια, όπου εμφανίστηκε μια αρκούδα η οποία κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα άσπρης σκόνης, με τις επιπτώσεις να είναι χαοτικές.

Οι Δυο Όψεις του Ξυραφιού

Αισθηματικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Κλερ Ντενί, με τους Ζιλιέτ Μπινός, Βενσάν Λεντόν, Γκρεγκουάρ Κολέν κα.

Ένα κεκαλυμμένο μελόδραμα, που ορισμένες φορές σκοτεινιάζει και γίνεται αδυσώπητα σκληρό, για το ερωτικό τρίγωνο της ταινίας, που γύρισε η γηραιά, αλλά γεμάτη ζωντάνια Κλερ Ντενί ("Η Λιακάδα Μέσα μου"). Ένα φλογερό ερωτικό δράμα, το οποίο κέρδισε την Αργυρή Άρκτο για τη σκηνοθεσία της Ντενί, η οποία κατάφερε να ενώσει κινηματογραφικά, για πρώτη φορά, δυο κορυφαίους εκπροσώπους της σύγχρονης γαλλικής υποκριτικής, την Ζιλιέτ Μπινός και τον Βενσάν Λεντόν.

Ένα ζευγάρι βλέπει τον ισχυρό δεσμό του να κλονίζεται από την επιστροφή του προηγούμενου συντρόφου της γυναίκας και άλλοτε κολλητού του συντρόφου της -τον οποίο είχε εγκαταλείψει για τον φίλο του. Πώς γίνεται μία παθιασμένη και καθόλου τελματωμένη σχέση, που βασίζεται σε μια αρμονική καθημερινότητα και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, να "ακυρώνεται", δίνοντάς τη θέση της στο ψέμα και την προδοσία; Γίνεται να αγαπάς ταυτόχρονα δύο άντρες;

Κριντ 3

Δραματική περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, με τους Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τέσα Τόμσον, Γουντ Χάρις, Τζόναθαν Μέιτζορς, Φλόριαν Μουντενάου, κά.

Μπορεί το διάδοχο φρανσάιζ του "Ρόκι", που εδώ και επτά χρόνια απαντάει στον νέο πυγμάχο "Κριντ", να υπάρξει χωρίς τον Σιλβέστερ Σταλόνε; Απ' ότι φαίνεται μπορεί, καθώς ο "Ιταλός Επιβήτορας", αυτή τη φορά μένει έξω από το καστ και περιορίζεται μόνο στην παραγωγή της τρίτης ταινίας, με ήρωα τον Άντονις Κριντ - Μάικλ Μπ. Τζόρνταν.

Αφού κυριάρχησε στον κόσμο της πυγμαχίας, ο Άντονις Κριντ ακμάζει τόσο στην καριέρα όσο και στην οικογενειακή του ζωή. Όταν ένας παιδικός φίλος και πρώην θαύμα της πυγμαχίας, ο Ντέμιαν, επανεμφανίζεται μετά από μακρόχρονη ποινή στη φυλακή, είναι πρόθυμος να αποδείξει ότι αξίζει την σκηνή στο ρινγκ. Η αντιπαράθεση μεταξύ πρώην φίλων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διαμάχη...

Προβάλλεται ακόμη η ταινία:

Οι Κυνηγοί

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ολοκληρώνει την "Τριλογία της Ιστορίας" γυρίζοντας το 1977 τους "Κυνηγούς", με τους οποίους διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Άλλωστε, ο κινηματογράφος του έχει αρχίσει να γίνεται γνώριμος και ο Αγγελόπουλος σιγά-σιγά να γίνεται γνωστός ανάμεσα στους κριτικούς της Γαλλίας και της Ιταλίας ως "Τεό". Μία ομάδα κυνηγών βρίσκει κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων, όπου επικρατεί βαρυχειμωνιά και το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, το πτώμα ενός αντάρτη του Εμφυλίου. Το αίμα του τρέχει φρέσκο ακόμη, παρότι έχουν περάσει 30 χρόνια. Οι κυνηγοί, όλοι μέλη της αστικής τάξης, θα μεταφέρουν το πτώμα στο ξενοδοχείο, όπου θα περάσουν την Πρωτοχρονιά. Ο Αγγελόπουλος καταπιάνεται με τον Εμφύλιο, τους φόβους και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ο σκηνοθέτης δείχνει ορισμένες φορές να επαναλαμβάνεται και να "βασανίζει" τον αμύητο θεατή με τα περιβόητα αργόσυρτα πλάνα του, ενώ έχει τη συμπαράσταση ενός αξιόλογου καστ, με Βαγγέλη Καζάν, Δημήτρη Καμπερίδη, Μπέτυ Βαλάση, Αλίκη Γεωργούλη, Εύα Κοταμανίδου, Στράτο Παχή, Χριστόφορο Νέζερ, Μαίρη Χρονοπούλου, στη διεύθυνση φωτογραφίας τον Γιώργο Αρβανίτη και στη μουσική τον Λουκιανό Κηλαϊδόνη. Η ταινία προβάλλεται, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Θ. Αγγελόπουλο, στο Studio.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ