Follow us

Ιράν | Νεαρά κορίτσια χορεύουν στο TikTok χωρίς χιτζάμπ και συλλαμβάνονται

Iρανές παραβιάζουν τα αυστηρά μέτρα της χώρας τους με ένα χορό χωρίς χιτζάμπ και συλλαμβάνονται για 2 μέρες.

iran iStock

Εν έτει 2023 και οι περιορισμοί και οι τιμωρίες για τις γυναίκες στο Ιράν δεν έχουν σταματήσει. Ανάμεσα στην απαγόρευση της εκπαίδευσης, της άθλησης και γενικά της κοινωνικοποίησης είναι και η αφαίρεση του χιτζάμπ σε δημόσιους χώρους. Ως απάντηση αντίστασης και αντίδρασης φαίνεται να έδωσαν πέντε κορίτσια στο TikTok, όπου χορεύουν το τραγούδι "Calm Down" της Selena Gomez και του REMA στην πόλη Ekbatan της Τεχεράνης, χωρίς χιτζάμπ.

Σε σχετικές δημοσιεύσεις προχώρησαν και η Selena Gomez με τον Rema, όπου εξέφρασαν τον θαυμασμό για τον δυναμισμό των κοριτσιών και δήλωσαν ότι αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Παρόλα αυτά, τα κορίτσια τιμωρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση στο Ιράν, αφού συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για 2 ολόκληρες ημέρες. Αργότερα, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο χωρίς μουσική, όπου αναγκάσθηκαν να φορέσουν χιτζάμπ και να ζητήσουν συγνώμη.

Μετά από αυτό πολλές ως ένδειξη συμπαράστασης, δημοσίευσαν αντίστοιχα βίντεο στα social media με Ιρανές γυναίκες να χορεύουν το ίδιο τραγούδι χωρίς χιτζάμπ και με θολά τα πρόσωπα, ώστε να διασφαλίσουν την ανωνυμία και την ασφάλειά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ