Follow us

5 ταινίες για τη Μέρα της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας.

MissBloom TEAM
ταινια

Στην ιστορία του κινηματογράφου οι μητέρες έχουν αποδειχθεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης σε όλα τα είδη, από τα θρίλερ και τις ταινίες τρόμου ("Ψυχώ", "Το Μωρό της Ρόζμαρι") μέχρι τα sci-fi ("Alien"), τα arthouse δράματα ("Μια Γυναίκα Εξομολογείται") και τις περιπέτειες ("Ο Εξολοθρευτής"). Στη λίστα που ακολουθεί, όμως, θυμόμαστε εκείνες τις κινηματογραφικές μαμάδες οι οποίες απεικονίζονται όχι μόνο με τρυφερότητα, αλλά και με έναν τρόπο που ξεπερνά το στενό συμβατικό πλαίσιο της μητρότητας. Γυναίκες πρωταγωνίστριες σε φιλμ υποτιμημένα ή μη, οι οποίες εμπνέουν και μας θυμίζουν γιατί αγαπάμε τόσο τις μαμάδες μας.

"Waitress" (Adrian Seley 2007)

Ένα αμερικάνικο indie γλυκό όσο και οι πίτες που φτιάχνει η πρωταγωνίστριά του. Ο λόγος για τη σερβιτόρα και μαγείρισσα Τζένα (Κery Rachel). Η ηρωίδα είναι διάσημη για τις λαχταριστές συνταγές και τα ευφάνταστα ονόματα που δίνει στα πιάτα της, όπως την πίτα "μισώ τον άντρα μου". Τα υλικά και οι ιδέες προκύπτουν από όσα συμβαίνουν στη ζωή της, όπου πιθανώς θα μαντέψατε πως βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο με έναν νταή σύζυγο (Jeremy Sisto). Το αδιέξοδό της θα γίνει μάλιστα εντονότερο, όταν κατά λάθος μείνει έγκυος και λίγο αργότερα ερωτευτεί τον γυναικολόγο της (Νathan Fillion). Χαμηλοί τόνοι, παιχνιδιάρικο χιούμορ και αβίαστη τρυφερότητα που δίνει ζεστές αποχρώσεις στην ταινία περικλείουν μια αρχετυπική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, αφηγημένη ωστόσο σα μια κομεντί με τόση θαλπωρή που θα πιάσετε τον εαυτό σας να συγκινείται από το πουθενά. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

"Μητέρα" (Bong Joon Ho, 2009)

Προτού ο Bong Joon Ho γράψει ιστορία κερδίζοντας 4 βραβεία Όσκαρ με τα αριστουργηματικά "Παράσιτα" (2019), είχε ήδη κάνει αίσθηση με το ιδιόμορφο κινηματογραφικό στιλ του. Μία από τις ταινίες που εντυπωσίασαν ήταν και η συγκλονιστική "Μητέρα". Η υπόθεση ξεκινά από τη δικαστική περιπέτεια του Μπιν Γον, ενός ελαφρόμυαλου άντρα ο οποίος βρίσκεται βασικός κατηγορούμενος του βίαιου βιασμού και της δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Τότε όμως αναλαμβάνει δράση η υπερπροστατευτική μητέρα του η οποία είναι αποφασισμένη να διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς δεν έχει καμία αμφιβολία για την αθωότητα του γιου της. Το ρόλο κρατά η εμβληματική στη Νότιο Κορέα ηθοποιός Κim Hee-ae -για, η οποία είναι διάσημη για τους μητρικούς χαρακτήρες που έχει ερμηνεύσει, με τους οποίους έχει ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε στην ταινία του Joon Ho δεν έχει καν όνομα. Κατά κάποιον τρόπο είναι μια καθολική μητέρα, όμως κυρίως είναι η μάνα του χαρακτήρα του Γον, για τον οποίο είναι ικανή να κάνει τα πάντα. Όταν η ηρωίδα ανακαλύπτει την αλήθεια της υπόθεσης, αντιδρά με έναν τρόπο που κόβει την ανάσα.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ