Follow us

76ο Φεστιβάλ Καννών | Οι 12 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε

Από Scorsese μέχρι "Ιndiana Jones", η παραμονή μας στην Κρουαζέτ επιφυλάσσει σινεφίλ εκπλήξεις. Πριν την έναρξη του φεστιβάλ και των αναμεταδόσεών μας, δείτε όλα όσα δεν πρόκειται να χάσουμε.

MissBloom TEAM
ταινια

Σηκώνοντας αυλαία σήμερα Τρίτη 16/5 με το ιστορικό δράμα "Jeanne du Barry", το φετινό φεστιβάλ Καννών υπόσχεται άφθονες σινεφίλ συγκινήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από πολυαναμενόμενες παραγωγές μέχρι καλά κρυμμένες εκπλήξεις. Τα "α" βρίσκεται στην Κρουαζέτ και αυτές είναι οι ταινίες που δεν σκοπεύει να χάσει με τίποτα.

"May December" του Τοdd Haynes

Σε ρηχά νερά μετά το βραβευμένο στις Κάννες "Carol" (2015), ο Αμερικανός δημιουργός των "I’m not There" και "Velvet Goldmine" επιστρέφει με ένα ιντριγκαδόρικο δράμα. Στο κέντρο του ένας "αντισυμβατικός" γάμος που είχε προκαλέσει μιντιακό σκάνδαλο (η 63χρονη Julianne Moore δίπλα στον 32χρονο Charles Melton του τηλεοπτικού "Riverdale"), ο οποίος δοκιμάζεται όταν μια ηθοποιός (Νatalie Portman) πλησιάζει το ζευγάρι στα πλαίσια έρευνας για μια ταινία πάνω στο παρελθόν του.

"Cobweb" του Κιμ Τζι-γουν

Φεστιβάλ Καννών χωρίς Σονγκ Κανγκ-χο δεν γίνεται κι έτσι ο εθνικός σταρ της Κορέας φτάνει φέτος στη γαλλική Ριβιέρα ως εμμονοληπτικός σκηνοθέτης των 70s, ο οποίος θέλει πάση θυσία να ξαναγυρίσει το τέλος μιας ταινίας του. Όλο το συνεργείο αναστατώνεται, η λογοκρισία παρεμβαίνει και ο Κιμ Τζι-γουν ("Η Ιστορία Δυο Αδελφών", "Ο Καλός, ο Κακός & ο Περίεργος") διασκεδάζει με μια γυρισμένη σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο σινεφίλ σάτιρα "που αψηφά τα κινηματογραφικά είδη" και προβάλλεται εκτός συναγωνισμού.

"Il Sol dell’Avvenire" του Νanni Moretti

Σκηνοθέτη υποδύεται και ο Νanni Moretti στον "Ήλιο του Μέλλοντος", ο οποίος βάζει στο κωμικό στόχαστρό του το σινεμά, την πολιτική και τα χαμένα επαναστατικά όνειρα. Ο Τζιοβάνι, λοιπόν, πρόκειται να βάλει μπροστά ένα φιλμ σχετικά με τον αντίκτυπο της σοβιετικής εισβολής στην Ουγγαρία το 1956 στο Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά με το γάμο του σε κρίση και τον παραγωγό του στα πρόθυρα χρεοκοπίας, όλα λειτουργούν εναντίον του. Εξαιρετικές κριτικές συνοδεύουν την ιταλική πρεμιέρα της ταινίας, εξυμνώντας τον ευφάνταστο συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ