Follow us

Jackie Kennedy, μια ζωή σαν μυθιστόρημα

Δυο γάμοι, κρυφοί εραστές, μεγάλες φιλοδοξίες, μαθήματα στιλ. Μια μυθική ζωή για τη μυθική Πρώτη κυρία που απεβίωσε σαν σήμερα

MissBloom TEAM
Jackie Kennedy ΑΠΕ - ΜΠΕ

Και μόνο το όνομά της Jacqueline Bouvier, Κennedy, Ωνάση μοιάζει με όνομα βγαλμένο από δυναστεία. Η Jackie Ο όπως την αποκαλούσαν, ποπ είδωλο, είδωλο της μόδας, χήρα του πιο διάσημου Αμερικανού Προέδρου, σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση απασχόλησε όσο λίγες γυναίκες τις στήλες των κοσμικών και άλλων εφημερίδων του κόσμου.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε ένα πλούσιο περιβάλλον και στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον John Fitzgerald Κennedy με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον John τζούνιορ.

Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Jackie συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Robert Kennedy. Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική. Το Δεκέμβριο του 1993 οι ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994 ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Πίσω από αυτό το σχετικά σύντομο βιογραφικό κρύβεται μια περιπετειώδης ζωή. Από αυτή ξεχωρίζουν μερικές λιγότερο ιστορίες.

Οι μυστικές επιστολές

Το 2014, τα γράμματα τα οποία έστελνε η Jackie σε έναν ιερέα από το Δουβλίνο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από εξήντα χρόνια. Αφορμή για τις επιστολές ήταν η τάση που είχε ο John Kennedy να φλερτάρει συνεχώς, κάνοντας την να τον χαρακτηρίζει γυναικά. Η επικοινωνία μεταξύ του ιερέα Joseph Leonard και της συζύγου του Κennedy έγινε κατά το διάστημα 1950-1964, ενώ το περιεχόμενο δεν αφορά μόνο στον γάμο της με τον δολοφονηθέντα πρόεδρο των Η.Π.Α αλλά και στον σύντομο γάμο της με τον John Husted, για τον οποίο ντρέπεται, χαρακτηρίζοντας τον επιπόλαιη απόφαση.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ