Follow us

"Felicita" | Στο Ρουφ για aperitivo

Το πιο φρέσκο μπαρ της πόλης έχει ιταλικό αέρα, είναι κομψό και μοντέρνο, ενδείκνυται για άραγμα στην μπάρα του και αγαπά το Negroni.

MissBloom TEAM
bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Κάτι παραπάνω από 5 χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Μπόλας και ο Αλέξανδρος Καμπέρης διέσχιζαν τα λιβάδια της Τοσκάνης τραγουδώντας το κομμάτι-ύμνο του Al Bano και της Romina Power, "Felicita". Κάθε φορά, το φινάλε της διαδρομής τους συνέπιπτε με κάποιο ημιυπόγειο aperitivo bar στα στενά της Φλωρεντίας και της Σιένα. Κάπου ανάμεσα στη γοητεία του σκηνικού και τη χαρά του day drinking άρχισε μεταξύ σοβαρού και αστείου να γεννιέται η ιδέα για ένα μέρος με αντίστοιχο ύφος, σχεδόν 1.500 χλμ ανατολικότερα και ελαφρώς πιο νότια της δημοφιλούς περιοχής της Ιταλίας.

Fast forward στο σήμερα, οι δύο προαναφερθέντες τύποι, μαζί με τον Γιώργο Μαθιουδάκη πια, υλοποίησαν το σχέδιο-απόρροια της επίδρασης του Campari, του Aperol και των λοιπών μαγικών φίλτρων, θέτοντας ως τερέν την περιοχή του Ρουφ και ως concept ένα aperitivo bar που θα γιορτάζει τη χαρά της ζωής.

Οι αρχιτεκτόνισσες Έφη Μαλανδράκη και Βαρβάρα Κουντζάκη (A.Sylo design shelter) ήταν οι πρώτες από τους δεκάδες φίλους των δημιουργών που έβαλαν το χέρι τους για να μεταλλαχθεί ιδανικά ο πάλαι ποτέ φούρνος σε ένα feelgood μέρος με μεγάλη μπάρα και αίσθηση παλιάς αθηναϊκής αυλής.

Ξεκινώντας από τα βασικά, στα του πίνειν βρίσκεις μεταξύ άλλων aperitivi με αλκοόλ αλλά και δίχως αυτό, απλά αλλά και περίπλοκα. Η μέριμνα ανήκει στον Μάριο Ηλιόπουλο ("Six Dogs", "Architects of Time" κ.α) που έχει δομήσει μια signature λίστα με twisted classics και ονόματα επηρεασμένα από ταινίες που γυρίστηκαν στα στούντιο της Cinecitta, με την όλη χειροποίητη προετοιμασία να λαμβάνει χώρα στην κουζίνα - δεν υπάρχουν έτοιμα σιρόπια ή μαρμελάδες εδώ. Aperitivo place δίχως Negroni δεν παίζει κι έτσι εδώ διατίθενται μπόλικες -ποσοτικά και ποιοτικά (8 στον αριθμό)- εκδοχές του δημοφιλέστερου cocktail του πλανήτη τα τελευταία χρόνια.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ