Follow us

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις θυμάτων του κυκλώματος trafficking | "Μου κατέβασε το εσώρουχο για να δει αν έχω περίοδο"

Σκληρές εικόνες περιγράφουν τα θύματα του κυκλώματος trafficking που εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα.

trafficking iStock

"Όσο βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη, είχε ο γιος μου πρόβλημα υγείας στη Κολομβία και έπρεπε να φύγω. Ζητούσα να φύγω γιατί ήταν μεγάλη ανάγκη να πάω στο παιδί μου, ενώ τελικά είχα ξεπληρώσει και το χρέος μου. Τότε όλοι τους μου έλεγαν ότι για να φύγω θα έπρεπε να τους δώσω 600 ευρώ ακόμα".

Για μήνες έρμαιο των αδίστακτων προαγωγών, η 30χρονη GINNA PAOLA, περιγράφει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, τον τρόπο με τον οποίον βρέθηκε παγιδευμένη στην Ελλάδα, μακριά από το άρρωστο παιδί της. Η καλλονή από την Κολομβία αναγκάστηκε να εμπιστευτεί δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο τα κυκλώματα trafficking, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Το τελευταίο ταξίδι της όμως στην Ελλάδα, δεν είχε την αναμενόμενη τροπή. "... κατάλαβα ότι τα πράγματα είχαν αλλάξει πολύ, προς το χειρότερο και δεν είχαν καμία σχέση με την πρώτη φορά που είχα έρθει", περιγράφει προσπαθώντας να επαναφέρει στη μνήμη της τις εικόνες από τον καθημερινό της Γολγοθά.

Το θύμα έγινε... στρατολόγος

"...είδα και την CATALINA η οποία είχε σταματήσει να δουλεύει ως εκδιδόμενη και είχε αναλάβει να φέρνει γυναίκες από την Κολομβία στην Ελλάδα για να δουλέψουν ως εκδιδόμενες για τον Βασίλη", ανέφερε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων η 30χρονη, που αντιλήφθηκε αμέσως τις διαφορές από την πρώτη της επαφή με το κύκλωμα trafficking. Ένα από τα θύματα, το οποίο είχε έρθει μαζί της από την Κολομβία, είχε πλέον αναλάβει το ρόλο του... στρατολόγου, λειτουργώντας ως άμεση συνεργάτιδα του αρχηγού της εγκληματικής ομάδας.

"Η CATALINA πλέον έπαιρνε λεφτά από τον Βασίλη για τις γυναίκες που έφερνε, ανάλογα με το ποσό όμορφες ήταν", περιγράφει χαρακτηριστικά η GINNA PAOLA.

"Η γυναίκα του αφεντικού"

"Όταν έρχεται η Ειρήνη φωνάζει πολύ, ζητάει τα χρήματα της και απειλεί ότι θα τότε πάρει τα διαβατήρια και θα έρθει με άνδρες για να τους χτυπήσει. Όλα τα κορίτσια φοβόμαστε την Ειρήνη γιατί συνέχεια μας απειλεί ότι θα μας πάρει τα διαβατήρια και θα μας χτυπήσει. Ενώ επίσης φοβόμαστε ότι μπορεί να κάνει κακό και στις οικογένειες μας στη Κολομβία". Οι παραπάνω περιγραφές αφορούν την αποκαλούμενη... "γυναίκα του αφεντικού", την 29χρονη σύζυγο του αρχί-μαστροπού, ενορχηστρωτή της παράνομης δραστηριότητας.

Η κατάθεση της 30χρονης έχει σειρά από αναφορές στην γυναίκα που συστήθηκε με το ψευδώνυμο Ειρήνη, η οποία παρουσιάζεται ως ο φόβος και ο τρόμος των εκδιδόμενων. "Της εξηγούσα ότι ήθελα χρήματα για να ζήσω, αλλά έδειχνε να μην την νοιάζει. Ήθελε μόνο να βγάλει τα χρήματα της και ας μην είχα να φάω", αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η 30χρονη.

"...μου κατέβασε το παντελόνι"

" ..μια μερά που ήρθε η Ελένη στο σπίτι, μου κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο για να δει με τα μάτια της αν έχω περίοδο". Με λεπτομέρειες που σοκάρουν, η GINNA PAOLA, εξιστορεί μερικές από τις εξευτελιστικές και βάναυσες συμπεριφορές που αντιμετώπιζε η ίδια, αλλά και άλλα θύματα του κυκλώματος. "Η TALIA έχει ένα πρόβλημα υγείας με μια κύστη η οποία της προκαλεί πυρετό και δεν μπορεί να δουλέψει. Και σε αυτή την περίπτωση η Ειρήνη ζήτησε φωτογραφίες για να δει την κύστη που έχει, η οποία έχει μεγαλώσει όλο αυτό τον καιρό. Ακόμα και τώρα όμως δεν την πιστεύει", αναφέρει η 30χρονη, επαναφέροντας στη μνήμη της, ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε με μια συγκάτοικο της.

Ο αστυνομικός από την Κολομβία

Ένα από τα πρόσωπα κλειδιά για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων, ήταν ο πατέρας του παιδιού της 30χρονης, ο οποίος ήταν αστυνομικός στην Κολομβία. Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που υποδέχτηκαν καταγγελίες θυμάτων των προαγωγών, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η έρευνα των ελληνικών αρχών. "Τις τελευταίες ημέρες είχα γνωρίσει και ναι άλλη κοπέλα στο σπίτι στην Αγίων Πάντων, την KAREN, η οποία ήθελε να φύγει από τον Βασίλη. Έτσι μίλησα στον πατέρα του γιου μου, που είναι αστυνομικός στη Κολομβία και τους έφερα σε επαφή. Μόλις έμαθα ότι η KAREN μίλησε στην Αστυνομία στην Ελλάδα και είναι ασφαλής στην Κολομβία τώρα πια, αποφάσισα και εγώ να φύγω κρυφά", περιγράφει η GINNA PAOLA.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ