Διατροφικές συνήθειες που θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά

Τι προσαρμογές πρέπει να κάνεις στην διατροφή σου σύμφωνα με τους διατροφολόγους.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η επίπεδη κοιλιά είναι αποτέλεσμα κάποιου κρυφού, μυστηριώδους μυστικού, που δεν αποκαλύπτεται παρά μόνο σε ελάχιστους προνομιούχους, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν κάνουν "τίποτα", χάνουν βάρος και αποκτούν ως δια μαγείας επίπεδη κοιλιά. Αν το καλοσκεφτείς την περίοδο που ακολουθείς μια συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή, το μόνο που συνηθίζεις να κάνεις είναι αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες: αφαιρείς ή περιορίζεις ορισμένες τροφές και ποτά, ενώ αντικαθιστάς άλλες με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως κ.α. Επομένως, αντιλαμβάνεσαι πως δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό τρικ αλλά για μια τεχνική που σίγουρα έχεις δοκιμάσει και εσύ. Βέβαια, η επίπεδη κοιλιά επιτυγχάνεται καλύτερα αφαιρώντας το 75% με 80% επεξεργασμένων τροφίμων.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμες συμβουλές από διατροφολόγους, οι οποίοι σου εξηγούν πως θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, μειώνοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

1. Η βιταμίνη Β κάνει θαύματα

Το ψυχολογικό στρες μπορεί να μετατραπεί σε λίπος στην κοιλιά. Όταν έχεις πολύ άγχος, το σώμα παράγει περισσότερη ορμόνη κορτιζόλη. "Ενώ η κορτιζόλη είναι εξαιρετική για περιόδους πολέμου ή φυγής, έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική παραγωγή της μπορεί να προκαλέσει λίπος στην κοιλιά", αναφέρει η διαιτολόγος Jeanette Kimszal, RDN, ιδρύτρια της Root Nutrition. Το άγχος εξαντλεί επίσης τις βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος και καταπολεμούν το κοιλιακό λίπος. Μελέτες δείχνουν ότι οι βιταμίνες Β, που βρίσκονται στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως το αβοκάντο, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, τα φασόλια, τις φακές και τα εσπεριδοειδή, μπορούν να μειώσουν το στρες.

2. Περισσότερες φυτικές ίνες

Ο πιο σημαντικός τύπος λίπους είναι το σπλαχνικό ή το κοιλιακό λίπος. "Είναι το κοιλιακό λίπος που είναι συνυφασμένο γύρω από τα όργανα και έχει συνδεθεί με το μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη τύπου 2 και τις καρδιαγγειακές παθήσεις", λέει η διατροφολόγος Nicole Stefanow, MS, RDN. Η κατανάλωση περισσότερων ινών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του λίπους της κοιλιάς που δύσκολα χάνεται. Επίλεξε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πηγές φυτικών ινών όπως φασόλια και όσπρια, βρώμη και κριθάρι και σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr