Follow us

"Beyond the Little Black Dress" | Μια νέα έκθεση Μόδας για την εξέλιξη του "μικρού μαύρου φορέματος"

H νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας αφηγείται την ιστορία του πιο αγαπημένου μας ενδύματος.

μαυρο φορεμα Istock images

Σχεδόν έναν αιώνα πριν, η Coco Chanel παρουσίασε στον κόσμο το αυθεντικό μικρό μαύρο φόρεμα. Το ένδυμα του 1926 θα γινόταν ένα βασικό στοιχείο της μόδας, τόσο γνωστό που συχνά αναφέρεται απλά με το ακρωνύμιο "LBD".

"Είναι μια μυθική ιστορία", λέει η Georgina Ripley, επιμελήτρια μοντέρνου και σύγχρονου σχεδιασμού στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, στην Pauline McLean του BBC News. "Πρόκειται για τον εκδημοκρατισμό, τη μαζική παραγωγή και τον εκσυγχρονισμό του γυναικείου ενδύματος".

Το εμβληματικό σχέδιο της Chanel είναι το σημείο απ' όπου ξεκινά το "Beyond the Little Black Dress" ("Πέρα από το μικρό μαύρο φόρεμα"). Η νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας άνοιξε αυτό το μήνα και θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου. Μέσα από 65 λουκ, διερευνά πώς η δυναμική του μικρού μαύρου φορέματος τού επέτρεψε να εκφράσει τόσο "την ευσέβεια όσο και τη "διαστροφή", τον σεβασμό, αλλά και επανάσταση", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το δελτίο τύπου του Μουσείου.

"Λίγα ρούχα είναι τόσο εμβληματικά όσο το μικρό μαύρο φόρεμα, το οποίο έχει συχνά αναδειχθεί από τη βιομηχανία της μόδας ως το ένα κομμάτι που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της", αναφέρει η Ripley στην ανακοίνωση. "Έχει εξελιχθεί δραματικά στον αιώνα που μεσολάβησε από τη δημιουργία του. Από ένα απλό φόρεμα με αλλαγές που βοήθησε στον εκδημοκρατισμό της γυναικείας μόδας μέχρι μια τολμηρή πολιτική δήλωση, έχει περάσει από διάφορες εκδοχές που αντανακλούν τα μεταβαλλόμενα ιδανικά της ομορφιάς και της εικόνας του σώματος".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ