Follow us

Πώς θα γιορτάσεις την National Tequila Day σα να βρίσκεσαι στο Μεξικό

O Νίκος Μανδρέκας προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς cocktails και πιάτων την ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

τεκιλα Βασίλης Μαντάς

Aν το καλοκαίρι ήταν cocktail, τι γεύση θα είχε άραγε; Όχι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η National Tequila Day γιορτάζεται κάθε χρόνο την 24η Ιουλίου. Πικάντικη, έντονη και χαρακτηριστική, όπως επιδιώκουμε να είναι οι θερινές μας εμπειρίες δηλαδή, η τεκίλα ταιριάζει απόλυτα στην εποχή που είναι συνδυασμένη με την ξεκούραση και την ξενοιασιά.

Για πολλά χρόνια ωστόσο, αυτό δε γινόταν απόλυτα αντιληπτό. Σύμφωνα με τον Brand Ambassador της Jose Cuervo, Νίκο Μανδρέκα, είχαμε συνηθίσει να πίνουμε τεκίλα περισσότερο σε σφηνάκια, συχνά αποκλειστικά σε πάρτι, αγνοώντας την ιστορία της και συχνά δαιμονοποιώντας την ως υπεύθυνη για τις δικές μας καταχρήσεις. "Στην πραγματικότητα, όλοι μπορούν να πιουν τα πάντα. Όλα τα αποστάγματα, έχουν τον τόπο, το χρόνο τους και το brand τους. Όταν μιλάμε για το νο1 brand στο είδος του όπως η Jose Cuervo στην τεκίλα, προφανώς η εμπειρία είναι εγγυημένα ολοκληρωμένη. Για την ακρίβεια, δεν ισχύει η φράση 'δε μ᾽αρέσει η τεκίλα'. Αν την έχεις δοκιμάσει σωστά, θα σου αρέσει ακόμη κι αν δεν είναι στις πρώτες σου προτιμήσεις, όπως συμβαίνει όταν δοκιμάζεις ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που όμως δεν ανήκει στα αγαπημένα σου. Αυτό δε σημαίνει ότι το φαγητό που δοκίμασες δεν είναι ποιοτικό", εξηγεί και συμπληρώνει:

"Ανέκαθεν ως Έλληνες αγαπούσαμε την τεκίλα, αλλά για την επάνοδό της οφείλουμε πάρα πολλά στην Paloma. Η πλειοψηφία ξεκίνησε να τη γεύεται χωρίς να γνωρίζει ότι περιέχει τεκίλα και σύντομα έγινε δημοφιλής γιατί είναι μία απλή, ευκολόπιοτη επιλογή. Όσοι απέφευγαν την τεκίλα με το πρόσχημα ότι είναι πολύ έντονη, με την Paloma άλλαξαν γνώμη. Σε συνδυασμό με τη Margarita, έχουμε τα απόλυτα cocktails, από τα ελάχιστα εκείνα που 'παντρεύουν' όλες τις γεύσεις (γλυκό, ξινό, πικρό και λίγο αλμυρό) αρμονικά."

Αυτό που ακόμη δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως η τεκίλα μπορεί να συνοδεύσει θαυμάσια το φαγητό μας. Τα δροσιστικά, γλυκόξινα cocktails λατρεύουν το μεξικανικό φαγητό, εξισορροπώντας τις έντονες γεύσεις του, ενώ σκέτη ως ποτό ταιριάζει καλύτερα με πιο ήπιες γεύσεις, όπως ένα απλό μοσχαρίσιο φιλέτο.

Για εσένα που παραμένεις λοιπόν στην Αθήνα περιμένοντας καρτερικά τις διακοπές του Αυγούστου, φροντίσαμε εμείς. Παρέα με τον Brand Ambassador της Jose Cuervo, Νίκο Μανδρέκα επισκεφθήκαμε τα εστιατόρια Chilangos στον Χολαργό και Amigos στη Νέα Σμύρνη και επιλέξαμε τα cocktails και τα πιάτα που θα σε βοηθήσουν να γιορτάσεις τη National Tequila Day σα να βρισκόσουν στο Μεξικό. Thank us later.

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ