Follow us

Οι ώρες που απαγορεύεται το delivery σήμερα λόγω καύσωνα - Πρόβλεψη για τηλεργασία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι "οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά".

delivery iStock

Σε ισχύ εκ νέου σήμερα τα μέτρα λόγω επικείμενου καύσωνα σε εργαζόμενους ορίζουν με εγκυκλίους τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όσοι δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πάρουν ειδική άδεια.

Ακόμη, για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορεί να τεθεί σε ισχύ ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης από την εκάστοτε υπηρεσία ή να δουλέψουν με τηλεργασία.

Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν δουλειές σε εξωτερικούς χώρους, συστήνεται να μην δουλέψουν από τις 12:00 έως τις 17:00, δηλαδή τις ώρες αιχμής του καύσωνα, ενώ κατά τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να φροντίσουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας προβλέπει ειδικά για τους διανομείς παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται σοβαρά από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών.

Γεωργιάδης: Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά

Την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ανάρτησε στο Twitter, νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι "οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά".

"Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα" υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ