Follow us

Ενδοοικογενειακή βία | Τρεις γυναίκες την ημέρα πατούν το κουμπί πανικού

Στα 47 ανέρχονται τα θύματα που έχουν στείλει αυτοματοποιημένα μηνύματα, από την ημέρα έναρξης της υπηρεσίας.

κουμπί πανικού iStock

Τρεις γυναίκες την ημέρα πατούν κατά μέσο όρο το κουμπί πανικού, έχοντας πέσει θύματα επιθέσεων από συντρόφους και συζύγους.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, από τις 23 Μαρτίου του 2023, οπότε και ξεκίνησε σχετική δυνατότητα για το κουμπί πανικού έως και τις 31 Ιουλίου, 47 θύματα έχουν στείλει αυτοματοποιημένα μηνύματα με τα οποία ενημερώνουν πως έχουν πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, 466 θύματα ενδοοικογενειακής βίας, έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στο κινητό τους, ενώ δικαίωμα εγκατάστασης της εφαρμογής, έχουν συνολικά, 1.686 θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ενδοοικογενειακή βία | Τρεις γυναίκες την ημέρα πατούν το κουμπί πανικού

Σύλληψη 39χρονου Ρουμάνου που χτυπούσε την γυναίκα του

Τα ξημερώματα της Κυριακής 6/8 στη Νέα Χαλκηδόνα, ένας 39χρονος Ρουμάνος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και απειλές εις βάρος της συντρόφου του.

Συγκεκριμένα, η 38χρονη με καταγωγή από τη Μολδαβία ενημέρωσε τις Αρχές μέσω του 112 πως ο σύζυγός της της επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο και εκτόξευσε απειλές για τη ζωή της.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν το στίγμα του κινητού της τηλέφωνου και άνδρες της ΔΙ.ΑΣ μετέβησαν στο σημείο, όπου συνέλαβαν και τον άντρα.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ