Follow us

Ν. Φιλαδέλφεια |13 βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Ανάμεσα στους υπόπτους για το δολοφονικό χτύπημα, σύμφωνα με πληροφορίες και το ιστορικό τους, είναι εννέα Κροάτες, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας δεν έχει συλληφθεί.

Μιχάλης THETOC

Λίστα των… 13. Αυτός είναι ο αριθμός των βασικών υπόπτων ανάμεσα στους 105 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη. Ανάμεσα στους υπόπτους για το δολοφονικό χτύπημα, σύμφωνα με πληροφορίες και το ιστορικό τους, είναι εννέα Κροάτες, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας δεν έχει συλληφθεί. Οι τέσσερις τελευταίοι είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ, με παρελθόν σε επεισόδια και επιθέσεις χούλιγκαν.

"Έχασε το αίμα του σε 10 λεπτά"

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, που προέβη στη νεκροτομή του άτυχου νεαρού, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο 29χρονος "σε λιγότερο από 10 λεπτά έχασε όλο το αίμα του από ακατάσχετη αιμορραγία". Το βαθύ τραύμα στο χέρι ήταν η αιτία θανάτου καθώς έπληξε όλα τα αγγεία και κυρίως την βραχιόνια αρτηρία. Δεν απέκλεισε το "νύσσον και τέμνων όργανο" να είναι μαχαίρι τύπου κάραμπιτ, ενώ εντόπισε και εκχυμώσεις στα χέρια του, πιθανόν από ρόπαλα, στην προσπάθειά του να αμυνθεί. Δεν αποκλείεται οι αστυνομικοί να δώσουν τους τέσσερις αναδιπλούμενους σουγιάδες, δύο από το πεδίο της συμπλοκής και δύο που βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντων, στον ιατροδικαστή, προκειμένου να προβεί σε μία έρευνα ταυτοποίησης με το τραύμα του θύματος, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ταυτοποίηση γενετικού υλικού του 29χρονου πάνω σε κάποιο από αυτά τα μαχαίρια. Ο ιατροδικαστής έλαβε και "ορφανά" δείγματα DNA από το σώμα του 29χρονου, και κυρίως από τα χέρια, τα οποία είχαν "καλυφθεί", σε μια προσπάθεια εντοπισμού γενετικού υλικού (ανθρώπινων ιστών, αίματος, τρίχες).

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έλαβαν γενετικό υλικό και από τους 105 κατηγορουμένους, μέσα από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στην περίπτωση που εντοπιστούν γενετικά αποτυπώματα που ταυτοποιούνται με συγκεκριμένους κατηγορούμενους, αυτό σημαίνει ότι ο 29χρονος είχε έρθει σε σωματική επαφή μαζί τους, και αυτοί ήταν στην ομάδα της δολοφονικής επίθεσης. Στην περίπτωση που εντοπιστεί γενετικό υλικό του Μιχάλη Κατσούρη πάνω σε κάποιον από τους τέσσερις αναδιπλούμενους σουγιάδες, οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθούν και οι δράστες.

Οι Έλληνες ύποπτοι

Ανάμεσα στους 13 βασικούς υπόπτους της δολοφονικής επίθεσης είναι δύο από τους Έλληνες, που υποδέχθηκαν και ήταν "οδηγοί" των Κροατών χούλιγκαν, προκειμένου να τους υποδείξουν πως θα κινηθούν και να επιτεθούν. Ο ένας από τους Έλληνες φαίνεται να είναι ένας 27χρονος οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ με παρελθόν σε υποθέσεις αθλητικής βίας. Συγκεκριμένα, σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία τον Μάρτιο του 2022 μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε σε ληστρικές επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους άλλων ομάδων. "Αρχηγός" αυτής της ομάδας χούλιγκαν ήταν… γυναίκα, η οποία είναι η μοναδική που είναι ακόμη φυλακισμένη.

Ένας ακόμη 26χρονος Έλληνας, με παρελθόν σε περιστατικά αθλητικής βίας, είναι ανάμεσα στους υπόπτους, όπως και ένας ακόμη Έλληνας που δεν έχει συλληφθεί αλλά τα στοιχεία ταυτότητάς του εμπεριέχονται στη δικογραφία. Ο εντοπισμός του έγινε μέσω αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαίνεται να δηλώνει την παρουσία του και συμμετοχή του στη συμπλοκή.

4 σουγιάδες και 7 ρόπαλα με αίμα

Από το σύνολο των 54 πειστηρίων που εντοπίστηκαν στα πεδία των συμπλοκών, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς έχει το Π11 ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, συνολικού μήκους 20 cm και μήκος λάμας 9 cm, και το Π12 ένας ακόμη αναδιπλούμενος σουγιάς μήκους 17 cm και μήκος λάμας 8 cm. Έχουν εντοπιστεί και επτά ρόπαλα έως και 1,5 μέτρο μήκος με καρφιά, στα οποία έχουν εντοπιστεί κηλίδες αίματος.

Στην κατοχή ενός 22χρονου Αλβανού βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς όπως και σε έναν 23 Κροάτη, που είναι ανάμεσα στους υπόπτους.

Σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων

Στην δικογραφία της συμπλοκής και δολοφονικής επίθεσης συμπεριλαμβάνονται σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων, τραυματιών και αστυνομικών.

Ο αδερφός του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη καταθέτει: "Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο".

Γιατρός που προσπάθησε να σώσει τον άτυχο νεαρό αναφέρει μεταξύ άλλων: "Περί ώρα 23.45 προσήλθε ένα άτομο, άνδρας, με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο άτομο δεν έφερε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Αμέσως εισήχθη στα επείγοντα όπου και προχωρήσαμε στη διαδικασία της ανάνηψης για το χρονικό διάστημα της μιας ώρας, πλην όμως δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Το εν λόγω άτομο δεν έφερε εξωτερικά εμφανή τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού βραγχίονα, πλην όμως είχε αίμα σε όλο του το σώμα".

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ